Mindfulness på arbeidsplassen



Kursarrangør: Monika Haugen
Sted: Brøttum
          Hedmark, Ringsaker
Kursadresse: Holtevegen 74, 2372 Brøttum (kart)
Type:Bedriftsinternt / Større grupper
Undervisningstid: Ta kontakt for avtal
Pris: Avtales

Fornøyde ansatte gir godt arbeidsmiljø og lønnsomhet. Mindfulness for bl.a. stressreduksjon, bedret konsentrasjon, fokus og kommunikasjon. Med stadig større krav om effektivitet, hurtige avgjørelser og arbeidsmengde i arbeidslivet kan det være krevende å finne en balanse som er bærekraftig over tid.

Endringer og økte utfordringer i arbeids – og privatliv under og etter koronaepidemien kan for mange ha vært og være en betydelig kilde til stress.

Mer bruk av hjemmekontor kan ha gitt mindre skille mellom arbeidstid og fritid. Det er lettere å være "koblet på" jobb utover normal arbeidstid og våre tanker er kanskje beskjeftiget med jobb når vi heller virkelig skulle vært tilstede i det som skjer akkurat her og nå.

Hvordan kan mindfulness hjelpe?
• Bedre fokus, konsentrasjon og evnen til å lytte.
• Lette overgang mellom ulike arbeidsoppgaver.
• Bedring av forståelse og kommunikasjon gir et bedre arbeidsmiljø.
• Bedre se egne og andres styrker.
• Forebygge stress og utbrenthet. Redusert sykefravær.
• Økt evne til å takle utfordringer i arbeidslivet og livet generelt.
• Håndtering av ubehagelige følelser og redusere irritasjon og frustrasjon.

Mindfulness på arbeidsplassen vil kunne øke ansattes trivsel og livskvalitet, well-being, lønnsomhet og reduserte helseutgifter både for den enkelte arbeidstaker og bedriften.
Jeg utarbeider gjerne et opplegg tilpasset deres bedrift.

Kursholder:
Monika Haugen Et liv består av så mangt, det gjør også mitt.
Jeg startet min yrkeskarriere som maskiningeniør, men etter noen år takket jeg ja til å jobbe innenfor kultur og integrering med barn, unge og voksne fram til jeg igjen begynte å jobbe som ingeniør. Jeg er også utdannet innenfor trearbeidsfag, fortellerkunst og er fagteknikker i eksperimentelle uttrykk fra Vea. Jeg har holdt ulike kreative kurs for barn og voksne og har egen kunstnerisk praksis med atelier på Brøttum.

Egne erfaringer, nysgjerrighet og interesse for menneskets eksistens i verden førte meg til Creationwork, hvor jeg nå har fullført en 14 måneder lang mindfulnessinstruktørutdanning. En utdanning jeg aldri ville vært foruten. Det har vært en spennende og dyptgående reise som jeg vil bære med meg med takknemlighet og glede resten av livet.

For ytterligere informasjon sendt meg gjerne en melding nedenfor eller ta kontakt på telefon 40 60 28 30
Med vennlig hilsen Monika Haugen

Uttalelse fra fornøyd kursdeltaker:
"Kurset har hjulpet meg til å bli bevisst hva som skjer i meg og innfridde over mine forventninger. Fordeling mellom teori, øvelser, erfaringsutveksling og refleksjon var meget bra. Lærerikt med hjemmeoppgaver og øvelser. Anbefaler absolutt kurset til andre.".
-Kursdeltaker stressreduksjonskurs

"For meg var refleksjon og diskusjon i gruppa svært viktig. Jeg er alt i alt svært fornøyd med kurset. Teorien ble formidlet forståelig og det var god fordeling mellom teori og øvelser. Det var litt utfordrende å finne tid til hjemmeoppgavene men absolutt fint at det var hjemmeoppgaver. Koselig og lune lokaler. Anbefaler absolutt kurset til andre.".
-Kursdeltaker stressreduksjonskurs

"Jeg lærte og erfarte at det er mulig å få mindfulness – oppmerksomt nærvær inn i hverdagen. Viktig med hjemmeoppgaver mellom kurskveldene. Teorien ble veldig bra forklart. Fin størrelse på gruppa (7 stk.) Vil anbefaler kurset til andre."
-Kursdeltaker stressreduksjonskurs

"Jeg har fått verktøy som jeg kan bruke i hverdagen min. Spesielt viktig for meg var arbeidet med vanskelige følelser og se mine reaksjoner på dem. Teorien som ble formidlet kunne jeg ha nytte av i hverdagen. Jeg er veldig fornøyd med kurset og kursleder var svært dyktig. Koselige lokaler. Anbefaler kurset til andre.
-Kursdeltaker stressreduksjonskurs

" Jeg lærte mye på kurset som jeg kan bruke. Det var et grundig og godt kurs. Kursleder var veldig tilstede og godt forberedt. Akkurat passe med skriftlig materiell. Er veldig fornøyd med kurset og har allerede anbefalt kurset til andre."
-Kursdeltaker stressreduksjonskurs

"Jeg lærte å legge merke til tankene og følelsene mine og hva som skjer med meg i ulike situasjoner i livet. Dette var viktig lærdom for meg. Det var fint å høre de andre deltakernes erfaringer av øvelser og hjemmeoppgaver og jeg følte ikke at jeg alltid måtte dele noe selv. Utfordrende med hjemmeoppgaver til og begynne med men ble lettere etter hvert. Fine lokaler med god energi. Kurset var lærerikt og sosialt. Anbefaler det gjerne til andre."
-Kursdeltaker stressreduksjonskurs

"Mye mer ny lærdom enn jeg trodde på forhånd- masse nye ting å lære om hvordan og hvorfor jeg fungere, tenker og reagerer som jeg gjør. Jeg har blitt mer rolig og mer tålmodig. God og tålmodig kursleder"
-Kursdeltaker stressreduksjonskurs

"Jeg kan anbefale dette av hele mitt hjerte. Monika Haugen er en dyktig instruktør. Rolig, vennlig og empatisk. Man lærer metoder og verktøy til å ta med seg i hverdagen for å redusere stress og uro"
-Kursdeltaker stressreduksjonskurs

"Håpet å finnen måter å ikke stress, jage meg selv opp på. Ønsket å lære å finne ro. Kurset har vært fantastisk og er en meget dyktig instruktør. Et kurs jeg vil anbefale videre!
-Kursdeltaker stressreduksjonskurs

"Kurset ble annerledes enn jeg hadde sett for meg, men til slutt fikk jeg forståelse for hva mindfulness kan bety for meg"

"Et grundig og godt gjennomført kurs"
-Kursdeltaker stressreduksjonskurs

"Har lært mer og fått bedre forståelse av mindfulness enn jeg hadde forventninger om. Fint kurs, engasjert kursholder. For meg var det litt krevende med hjemmeoppgaver"
-Kursdeltaker stressreduksjonskurs

"Fått bedre livskvalitet, mindre smerter. Kurset var veldig bra. Lærte mye. Rolig og sindig kursholder og fin gruppe"

"Fantastisk kurs og kursholder. Dette er virkelige kurs jeg vil anbefale videre"
-Kursdeltaker stressreduksjonskurs

"Jeg har fått gode verktøy jeg kan bruke i hverdagen. Tryggere på at jeg kan mestre situasjoner som før ga meg frustrasjon. Jeg var veldig fornøyd med alt innholdet! Teorien ble presentert på en meget bra og lettfattelig måte. Kursleder er en meget god pedagog og formidler. Jeg likte veldig godt at vi fikk mulighet til å gjøre ting hjemme, men at det var en god og trygg atmosfære rundt gjennomgangen av det vi hadde gjort – så man ikke følte at man MÅTTE dele. Hvis man av en eller annen grunn ikke hadde gjort en oppgave – var det også greit. Jeg synes lokalene var utmerket til dette formål. Ikke for stort. Alt i alt så er jeg strålende fornøyd med kurset. Anbefaler absolutt kurset til andre. "
-Kursdeltaker stressreduksjonskurs

"Jeg var nysgjerrig på mindfulness. Veldig bra kurs. Lærte masse og fikk forskjellige hjelpemidler for å mestre og roe ned ulike utfordringer i hverdagen. Meget dyktig instruktør som definitivt brenner for dette og kurset kan anbefales til alle"
-Kursdeltaker stressreduksjonskurs

"Lært mye om hvordan jeg kan roe ned i hverdagen. Meget dyktig instruktør som definitivt brenner for dette og kan anbefales alle. Nyttig og lærerikt kurs"
-Kursdeltaker stressreduksjonskurs