Løft for barn inspirasjon og effektive verktøy SFO/AKS bestilling



Kursarrangør: Nettverket! for SFO
Sted: Hele landet, Vi kommer til dere
          
Type:Bedriftsinternt / Større grupper
Undervisningstid: Ta kontakt for avtale
Varighet: 2 dager
Pris: Avtales

Vi tilbyr bestillingskurs om løft for barn - inspirasjon og effektive verktøy for SFO-folket. Heldigvis finnes det gode veier å gå når målet er å skape et godt være- og lærested for barna med mye glede & trivsel. Slik kan din SFO bidra til livsmestringsfaget som er på vei inn i skolen.

Innhold:
Nettverket! for SFO inviterer til en prosess enten i form av kurs over til sammen to dager pluss egen lederveiledning eller som kurs på kvelds- eller dagtid - der målet er enda mer futt og glede i SFO-basen din. Uansett med oppdrag deltakeren skal løse i samspill med barn. I dette kurset introduseres et enkelt system for SFO’er som ønsker å jobbe løsningsfokusert - kalt LØFT for barn.

Dette er utviklet i SFO og praktiseres i mange SFO’er med godt resultat. Det består av noen gjennomførbare tiltak som både er morsomme for voksne og barn og realistiske i en hektisk hverdag. LØFT for barn er naturligvis basert på LØFT, løsningsfokusert tilnærming, som tas i bruk i stadig økende grad i arbeidslivet.

Du får:
• Innblikk i hvordan positive tilbakemeldinger skal få størst mulig effekt og fungere som veiledning for barn i utvikling
• Tips om enkle metoder for å «snu» uønskede situasjoner med enkeltbarn eller grupper av barn
• Innspill om hvordan du kan bruke mer tid på tilrettelegging og oppmerksomhet overfor barna som trenger litt ekstra, og mindre tid på å slukke «småbranner» i barnegruppa.
• Konkrete verktøy og begreper som gjør det enklere å takle barn som ofte kommer i trøbbel med omgivelsene

Om bestillingskurs:
Vi tar også imot bestillinger på bestilte kurs, f.eks til planleggingsdager i ditt område. I tillegg kan du påvirke oss til å sette opp åpne kurs nær der du jobber. Ta kontakt og fremme dine ønsker. Vi kan også tilpasse kurs som treffer i forhold til dine ønsker og behov innenfor alt som har med relasjon voksen-barn, motivasjon og arbeidsglede samt det å skape en god arena for barn og voksne hvor trivsel og trygghet er avgjørende.

Målgruppe for kurset:
Alle som jobber i SFO/AKS