Livsmestring og robusthet - hvordan styrke barn og ungdom



Kursarrangør: BRO AOF
Sted: Clarion Hotel Stavanger
          Rogaland, Stavanger
Kursadresse: Arne Rettedals gate 14, 4008 Stavanger (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 6 timer
Pris: 2.190

Vi tilbyr kurs om livsmestring og robusthet. Hvordan styrke barn og ungdoms tåleevne intellektuelt, fysisk og emosjonelt. Hvordan kan vi som arbeider i skolen bidra til å styrke og utvikle robuste barn, som tåler hverdagens opp- og nedturer?

Innhold:
Det kreves en robusthet for å finne fotfeste i hverdagens stress og mange utfordringer. Ikke minst gjelder dette for de mange barna og ungdommene som bærer med seg en sårbarhet. Det å trives og fungere i hverdagen har stor betydning både for læringsutbytte og for samspill med andre barn/unge og de voksne.

Vi som har vår arbeidsdag sammen med barn og ungdom, trenger handlingskompetanse for å kunne gi dem den støtten de trenger for å mestre alle de små og store hverdagslige utfordringene livet byr på. Dette gjelder på et emosjonelt så vel som på et sosialt og intellektuelt plan.

Agenda:
• Hvordan kan vi hjelpe barn til å utvikle den tåleevnen som skal til for å stå trygt i lek og læring
• Hvordan kan samarbeidet mellom hjem og skole bygge opp under dette

Det vil bli gitt små arbeidsoppgaver og rom for samtale underveis i kurset. Kursinnholdet tilpasses til de ulike aldersgruppene, små, mellomstore og store barn.

Kursholder: Sjur Langeland

Sjur Langeland jobber som fagleder for forebyggende tjenester i Nannestad. Langeland er utdannet innen familieterapi og religionspsykologi, samt i LØFT, ART og innen veiledning. I tillegg til jobben i Nannestad kommune driver han egen praksis og holder kurs i kommunikasjon, relasjonsarbeid, konflikthåndtering, egenutvikling m.m.