Likestilling og likeverd



Kursarrangør: BRO AOF
Sted: Kurslokalet Hesten
          Oslo, Sentrum
Kursadresse: Kristian Augusts gate 6, 0164 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 3 timer
Pris: 1.390

Vi tilbyr kurs om likestilling og likeverd. I følge ny rammeplan skal barnehagen fremme likeverd og likestilling uavhengig av kjønnsidentitet, kjønnsuttrykk og seksuell orientering. Barnehagen skal synliggjøre et mangfold av familieformer og sørge for at barna får sin familie speilet i barnehagen.

Kursinnhold:
Videre skal barnehagen bidra til trivsel, livsglede, mestring og følelse av egenverd og forebygge krenkelser og mobbing. Dette kurset tar opp temaer knyttet til kjønn, kjønnsidentitet, normer, seksuell orientering og inkluderende praksis sett i lys av rammeplanen. Som voksen i barnehagen kan du bidra til at alle barn kjenner seg trygge og inkluderte i hverdagen, og du kan være en viktig støtte i barns identitetsutvikling. Kursinnholdet er også svært relevant for de som jobber i SFO / AKS.

Agenda:
• Kan samfunnets kjønnsnormer begrense barns lek og muligheter for trivsel, livsglede og mestring
• Hva vet vi om barn som bryter med normene for kjønn og seksualitet
• Hvordan kan vi jobbe praktisk med likestilling i barnehagen
• Hvordan snakker vi med barn om kjønn og seksualitet

Kursholder: Synne Hall Arnøy

Synne Hall Arnøy er almenlærer, universitetslektor og familieterapeut. Hun er avdelingsleder i Rosa kompetanse, som er fagavdelingen til FRI - Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold. Synne leder også tiltaket Rosa kompetanse barnehage, og holder kurs for ansatte og foresatte i barnehager samt på flere av landets barnehagelærerutdanninger.