Lesing i alle fagene - streaming



Kursarrangør: BRO AOF
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 6 timer
Pris: 2.190

Nettkurset handler om hvordan styrke faglig lesing for elever i ungdomsskolen og videregående skole. Ungdom, og voksne, som tar fag på ungdomsskolenivå og videregående nivå, kan ha ulike utfordringer med å bruke lesing for å lære skolefag og å oppnå ønskede faglige resultater.

Innhold:
Lesing består av noen grunnleggende og fagovergripende deler, samtidig som hvert fag krever sine spesielle måter å lese på. Dette vil utfordre faglærere til å arbeide med lesing som en del av sin fagundervisning. Dette kurset handler om språkforståelse, kunnskap om tekster og tekstvirkemidler, samt bevisst bruk av gode og funksjonelle lese- og læringsstrategier. Foreleser vil skissere muligheter for faglærere til å gå sammen om å organisere og gjennomføre tverrfaglige klasselesekurs, samtidig som det vil være relevant for den ordinære fagundervisningen.

Kursholder: Vigdis Refsahl

Vigdis Refsahl er utdannet som cand.paed, med fordypning i pedagogisk-psykologisk rådgiving. Hun har sin praksis fra arbeid i skolen, PPT og Statped, med lesing og lesevansker som sitt viktigste arbeidsfelt. Vigdis har bred erfaring med systemrettet arbeid i kommuner og på skoler, fra de laveste trinn på barnetrinnet til videregående skoler og voksenopplæring. Hun har også vært delaktig i å utvikle og gjennomføre en videreutdanning av lærere innenfor språk- og leseopplæring.

Målgruppe for kurset:
Kurset retter seg mot lærere som underviser på ungdomstrinn, i videregående skole eller på tilsvarende nivåer i voksenopplæringen.

Vis flere tilsvarende kurs: