Lesenøkler systematisk arbeid med leseopplæring i voksenopplæring



Kursarrangør: BRO AOF
Sted: Kurslokalet Hesten
          Oslo, Sentrum
Kursadresse: Kristian Augusts gate 6, 0164 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 4 timer
Pris: 1.690

Vi tilbyr kurs om lesenøkler - systematisk arbeid med leseopplæring i voksenopplæring. Dette kurset vil gi deg en innføring i metoden Lesenøkler. Vi skal gå gjennom fire fokusområder i leseopplæringen som kan være nøkler til økt leseforståelse for elever med norsk som andrespråk.

Innhold:
Gjennom dette kurset vil du få en fremgangsmåte i tre steg som sikrer at du jobber systematisk med leseopplæringen og at du har med alle de fire Lesenøklene underveis. Fremgangsmåten kan brukes på alle nivåer og til alle lesetekster. I løpet av kurset har vi en felles workshop med fokus på ferdigheter, forankring, metoder og planlegging av undervisning med Lesenøklene som utgangspunkt.

Agenda:
• Hva er Lesenøkler
• Fire fokusområder når du planlegger leseundervisning
• Gjennomgang av en fremgangsmåte du kan bruke til leseundervisning på norsk som andrespråk
• Praktiske oppgaver og aktiviteter til leseundervisning med voksne

Kursholder: Britt Rødal Vikhagen

Britt Rødal Vikhagen er utdannet grunnskolelærer for 1. - 7. trinn med videreutdanning i norsk som andrespråk for voksne ved UiB. Hun har jobbet som frivillig norsklærer ved Dikemark asylmottak og har startet opp og jobbet ved Ressurssenter for minoritetsspråklig elever i Malvik kommune.

Britt har mye erfaring fra begynneropplæring, og har jobbet som kontaktlærer i 1. klasse i flere år. Hun jobber nå som lærer ved grunnskoleavdelingen Oslo voksenopplæring Skullerud og lager undervisningsmateriell for undervisning i norsk som andrespråk gjennom siden Språknøkler.

Målgruppe for kurset:
Alle som jobber i voksenopplæringen

Opptakskrav:
• Du må være lærer i voksenopplæringen