Lek og Liv i SFOKursarrangør: Nettverket! for SFO
Sted: Hele landet, Holder kurs for skoler og barnehager i hele Norge
          
Type:Bedriftsinternt / Større grupper
Undervisningstid: Ta kontakt for avtale
Varighet: 1 dag

Leken er kjernen i SFO-tilbudet. Samtidig må vi forholde oss til mange rutiner og rammer som begrenser barns muligheter til utvikling og glede i leken. Dette kurset handler om hvordan du & din SFO/AKS kan styre for å gi barn frihet til å leke i livet sitt på SFO.

Vi trenger inspirasjon. Jobb tett på barn er intenst og krevende og det er lett å havne i mønstre der løsningene gir seg selv. Det er jo ikke så dumt. Men av og til må vi heve blikket og se på egen praksis.

Vi vil gjerne inspirere deg. Vi har brukt mange år på å utvikle kunnskap om leken og ikke minst om hvordan den fungerer som lim & plattform for barn i SFO. Vi vet godt hvordan du har det i farta med krysseliste, matservering, aktiviteter og barn som tester grenseberedskapen din. Og vi er helt sikre på at vi kan tilføre deg noen ideer, noen innspill til praksis – ja, bidra til et enda bedre liv på jobben.

Dette kurset har to hovedtema:
1. Hvordan skape og vedlikeholde gode leke-arenaer

2. Hvordan støtte gode lek-relasjoner i barnegruppen

Du kommer til å bli utfordret når vi kikker på din voksenrolle. Du skal få si din mening i små og litt større grupper. Du skal få glede av andres erfaringer. Og ikke minst: du skal garantert få noen ideer til fornyelse og utvikling av egen praksis.

Men aller viktigst er altså inspirasjonen. For ikke å tømme energi-tanken, må vi etterfylle med vitaminer og mineraler i form av morsomme og nyttige løsninger. Så egentlig vil vi ikke kalle dette et kurs. Vi tenker at det egentlig handler om en kurs – nemlig din egen. La oss dele en hel eller halv dag og+6 se om vi kan få justert kursen litt i retning av enda mer moro på jobben til glede for både barn og voksne.