Lean Grønt Belte sertifisering



Kursarrangør: Bouvet
Sted: Bouvet avd Oslo
          Oslo, Majorstua
Kursadresse: Sørkedalsveien 8, 0369 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: kl 09:00 - 15:00
Varighet: 2 dager
Pris: 10.900
Neste kurs: 30.05.2024 | Vis alle kursdatoer

På Lean Grønt Belte kurs du få en dypere innføring i Lean gjennom bruk av praktiske øvelser, rollespill og og spennende teori. Kurset går over 2 dager og gir deg økt kunnskap om Lean-tankesett samt og et sett med sentrale verktøy rundt Design og Ledelse og praktisk gjennomføring av Lean prosjekt.

Innhold:
Lean-lederen sin rolle og utøvelse er helt avgjørende for å lykkes med kontinuerlig forbedring i teamet eller virksomheten du jobber i. Kurset er bygget for å skape inspirasjon og begeistring og blir gjennomført i en kombinasjon av, simulering, trening, rollespill, refleksjon og relevante eksempler. Gled deg!

Agenda:
• Hva er Lean Ledelse - hvordan er det i din virksomhet - vi har rollespill og trener på relevante situasjoner
• Hva er endringsledelse - hvordan håndtere endringsmotstand
• Hvordan bygge en Lean organisasjon - her går vi dypere i fallgruver og suksessfaktorer
• Synlig målstyring - hvordan designe en tavle med innhold relevant for din virksomhet
• Tavledesign og trening i tavleledelse - her blir du utfordret og føle mestring
• Nyttige Lean verktøy vil bli gjennomgått og eventuelt repetert, så som PDCA, 5S, A3 og Verdistrømsanalyse, Hoshin Kanri - fra Visjon til Handling, synlig målstyring med KPI’er og modning gjennom Milepæler.
• Temaene og verktøyene bygger vi rundt det som er relevant for deltagerne
• Vi bygger sammen en plan for deg og din videre implementering av Lean. Materiellet som du får utlevert blir som treningsprogram du kan ta frem etter kurset.

Gjennomføring:
Du får utlevert et kurs- og arbeidshefte med presentasjoner, plass til notaer og dine fremtidige Lean-planer. Og etter gjennomført og bestått nettbasert ferdighetstest får du umiddelbart utstedt Lean-sertifikat.

Kursinstruktører: Heine Olsen og Arild Paulsen

Heine Olsen brenner for Lean og sitt arbeide, og er alltid levende nysgjerrig på hvordan du kan benytte Lean tankesett til din fordel. Heine har lang fartstid innen Lean og har virkelig at deler av Lean må forandre seg, når resten av verden gjør. Heine er en erfaren bedriftsleder, prosjektleder og Leanentusiast, med fartstid fra blant annet Bergverk / industri, Forsvaret, IT Bransjen, Oljebransjen, produksjon og offentlig sektor. Heine tror og lever; Lean gjelder for alle, alltid, overalt. Heine får alltid gode tilbakemeldinger på kursene han holder både som åpne kurs og bedriftsspesifikke kurs.

Arild Paulsen er Lean-entusiast og verdt å lytte til. Han har vært i bygge-bransjen hele livet, først som faglært elektriker, deretter rådgivende ingeniør og linjeleder. Gjennom suksesser og nedturer har han kjent de fleste utfordringene i byggebransjen på kroppen. Arild har også erfaring fra flere ulike bransjer i tillegg til byggebransjen. Og Lean tankesettet kan tas i bruk i alle virksomheter, i alle bransjer. Arild brenner for å spre kunnskap om Lean og har som mål å bidra til kompetanseheving og gjennomføringskraft hos flere virksomheter slik at de oppnår synlige resultater. Arild får svært gode tilbakemeldinger på kursene han holder.

Målgruppe for kurset:
Dette kurset passer for:
• Team og virksomheter som ønsker bedre resultater gjennom lagspill og motiverte medarbeidere
• Nysgjerrige ledere og medarbeidere i privat og offentlig sektor som ønsker å jobbe med kontinuerlig forbedring
• Den som ønsker å styrke kompetansen og CV-en for å bli mer attraktiv for nye oppgaver

Eksamen / sertifisering:
Grønt belte sertifisering er den nest høyeste i vårt sertifiseringsprogram. Du kan bygge videre til sort belte. Sertifikatene er anerkjente kompetansebevis innen Lean.