Lær italiensk i SienaKursarrangør: Scuola d`italiano
Sted: Siena
          Utlandet, Italia
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon - oppstart hele året

Vi tilbyr italienskkurs i Siena. Byen er med sine litt over 50.000 innbyggere ingen stor by, men det er likevel et sted de fleste av oss kjenner til. Beliggende i det bølgende Toscanske landskapet, sammen med Chianti-produsentene og deres druer, fremstår bykjernen som den gjorde i middelalderen.

Innhold:
Byens innbyggere har også sterke røtter bakover i historien, symbolisert ikke minst ved ’il Palio di Siena’. Dette er et hesteløp på den imponerende Piazza del Campo midt i byen, med en kontinuerlig tradisjon tilbake til middelalderen. Men for innbyggerne er det også mye mer - det er et møtested, en ramme for oppveksten, deres tilknytning til byen og ikke minst til bydelen, som de to ganger i året håper skal gå vinnende ut av oppgjøret på hesteryggen. Som nordmann er det vanskelig å forstå følelsene som her settes på spill, men er man på Piazza del Campo når det er Palio, er det en opplevelse man ikke glemmer.

Skolen:
Vår partner i Siena er Scuola Leonardo Da Vinci, som holder til også i flere andre italienske byer – de har undervist italiensk siden 1977, i Siena fra 1991. Skolen ligger i et historisk bygg inne i selve den gamle bykjernen, en 500-meters spasertur fra Piazza del Campo. Moderne italiensk har sitt utspring i språket snakket i Toscana og enhver Toscaner, ikke minst de fra Siena, vil forsikre deg om at språket du hører langs gatene her er det ekte italiensk, og dermed det perfekte språket å lytte til for deg som skal lære italiensk.

Hvordan reise fra Norge til Siena:
Det er ingen internasjonal flyplass nær Siena, så man må fly inn til f.eks. Pisa, Roma, Firenze eller Bologna og så ta tog, buss eller bil videre. Enkleste er det trolig å fly til Pisa - Norwegian flyr direkte fra Gardermoen og Ryanair flyr direkte fra Torp. Fra Pisa sentrum tar toget til Siena ca 1 time 45 min og fra stasjonen er det 5 min med buss til bykjernen. Fra Stazione Termini i Roma tar toget til Siena mellom 3 og 4 timer, med skifte i Firenze.

Målgruppe for kurset

Alle som ønsker italiensk språkkurs i Siena

Forkunnskaper:
• Ingen krav til forkunnskaper

Vis flere tilsvarende kurs: