Lær italiensk i BolognaKursarrangør: Scuola d`italiano
Sted: Bologna
          Utlandet, Italia
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon - kursstart hele året

Vi tilbyr italiensk språkkurs i Bologna. Bologna har nesten 400.000 innbyggere, er hovedstad i regionen Emilia-Romagna og ligger 200 km sør-øst fra Milano og 100 km nord for Firenze. Byen er kjent for sitt universitet, grunnlagt i 1088 og dermed Europas eldste - nå med 100.000 studenter.

Innhold:
Bologna er også berømt for å ha god mat (I Norge hører vi f.eks. om spaghetti alla bolognese, selv om det de lokale egentlig spiser er tagliatelle med ragú bolognese), for teater, musikk, et rikt kulturliv generelt og for å være klart til venstre på den politiske skalaen.

Skolen:
Skolen vi har samarbeidet med i mange år i Bologna, heter Koinè - de underviser også i Firenze og Lucca. Skolen ligger i universitetsområdet midt i byen, i et gammelt, karakteristisk bygg over flere etasjer - her er det hjemmekoselig og ganske små forhold. Koinè sine studenter kommer fra hele verden - rundt halvparten er europeere.

Hvordan reise fra Norge til Bologna:
I øyeblikket er det ikke direktefly fra Oslo-området til Bologna, men man kan fly dit f.eks. med SAS via København eller med Lufthansa via München. Byen har gode forbindelser internt i landet da den ligger ved Autostrada del Sole - motorveien fra Milano til Roma, og på hovedtoglinjen mellom de samme byene. Man kan dermed fly til andre byer og relativt raskt komme seg til Bologna. De raskeste togene bruker f.eks. 1 t 5 min fra Milano Centrale og 2 timer fra Roma Termini.

Målgruppe for kurset

Alle som ønsker italiensk språkkurs i Bologna

Forkunnskaper:
• Ingen krav til forkunnskaper

Vis flere tilsvarende kurs: