Lær deg å bruke konflikt som nyttig ressurs



Kursarrangør: Kompetanseunion a.s
Sted: Thon Hotel Bristol
          Oslo, Sentrum
Kursadresse: Dronning Eufemias gate 16, 0191 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Kl. 09:00 - 16:00
Varighet: 1 dag
Pris: 6.900

Konflikter er en viktig og naturlig del av hverdagen. Altfor mange ser på konflikt som kun noe destruktivt. En trussel som vi aller helst skulle ønske å unngå. Derfor har vi en tendens til å vente for lenge med å gjøre nødvendig arbeid.

Innhold:
Resultatet blir at vi tapper store ressurser både fra oss selv og de involverte. Forskning viser at ledere i dag bruker ca 40 % av sin arbeidstid på å løse konflikter. Og daglig hører vi om mobbing og trakassering istedenfor konstruktiv konflikthåndtering. Konflikt-analfabetisme koster oss for mye! Konfliktløsning må læres fordi det er en viktig og naturlig del av vår hverdag

På den negative siden kan konflikter såre enkeltmennesker, bryte ned familier og redusere effektivitet på arbeidsplassen.

På den positive siden skaper konflikter nødvendig dynamikk for gode prestasjoner og nyskaping. Uten konflikter utvikles selvstendighet og snillisme.

Konstruktivt konfliktarbeid gir gevinster!
Energien som ligger i en konflikt, kan brukes til å oppnå konkurransefortrinn og bedre relasjoner istedenfor maktkamp og egen kamplyst. Konstruktivt konfliktarbeid skaper også mindre sykefravær og bedre arbeidsmiljø. Håndterer vi konfliktsituasjoner riktig og raskt nok, vil det skape gevinst både i privatlivet, arbeidslivet og samfunnslivet.

Hva gir kurset deg?
Kurset gir deg styrket kompetanse slik at du unngår konflikter som ender med at noen vinner og andre taper. Du lærer metoder og teknikker som forenkler ditt arbeid med å ta ut konfliktens potensiale for å kunne skape utvikling og økt kreativitet. Vi ønsker å gi deg nøkkelen som får motparten til å føle seg forstått og dessuten få lyst til å la seg påvirke av deg.

Hvordan foregår kurset?
Det vi kan og vet, er viktig nok, men det er kun gjøringen som skaper resultater. Og det er også gjøringen vi lærer mest av. Det hjelper ikke med hovedfag i relasjonspsykologi hvis man for eksempel ikke hilser. Arbeidsmetoden på kurset gjør at du blir du en aktiv, engasjert aktør, istedenfor en passiv mottaker.

Hvem er kurset for?
Kurset passer for alle som har lyst til å takle motsetninger på en konstruktiv måte. Da nytter det ikke å slåss eller å opptre med dårlig folkeskikk. Vi må skape et klima som gjør at du når frem til en konstruktiv løsning. På kurset “Konflikt som nyttig ressurs” lærer du minst 15 ulike metoder for å oppnå nettopp dette.

Hva er hovedmålet med kurset?
Målet er at du lærer deg hvordan du kan oppnår det du ønsker deg i en situasjon, uten å oppføre deg som en tyrann! Og kanskje det viktigste av alt: Du vil faktisk glede deg til å ta tak i konflikten før den har rukket å utarte seg.

Knekk koden for god konflikthåndtering:
• Lær deg hvordan du kan redusere og løse relasjonskonflikter.
• Slik bruker du energien i skuffelse og sinne som nyttig ressurs.
• Få konfliktfylte situasjoner til å bli vinn-vinn-løsninger.
• Lær om hvordan du kan bruke den “glemte faktor” for å skape tillit fra andre og til deg selv.

Program
Slik kan du starte en konstruktiv konfliktløsning
• Hvorfor tenker vi så ofte på at konflikten skyldes den andre?
• Hvordan kan vi best motvirke misforståelser og unødvendige runder?
• Hvordan vie følelsene nødvendig plass?

Praktiske fremgangsmåter for å trene samspill mellom mennesker
• Hva er egentlig virkelighet? Er det din eller min som er riktig?
• Hvordan kan vi best endre den andres oppfatning av virkeligheten?
• Hva er hovedårsaken til at vi mennesker blir aggressive og føler oss krenket?
• Hvordan håndtere uforutsette reaksjoner?

Trening på aktuelle konfliktsituasjoner mellom to
• Praktisk trening som munner ut en klar bruksanvisning på 5 trinn
• Hva skal til for å oppnå nyttig empatisk kommunikasjon?
• Hvordan blir en god megler mellom to parter?

Hvordan skal vi skape konstruktive arbeidsgrupper?
• Hvordan snu negative personer til å bli positive?
• Hvordan skape aktiv medvirkning og ansvarlighet fra alle i gruppen?
• Ulike måter som bl.a gjør at vi unngår: Vinne- eller tape-holdning
• De viktigste skalaspørsmåls-verktøyene demonstreres slik at du selv kan få full nytte av dem.

Hvis vi får tid, kan du også få testet dine konfliktstiler
• Er jeg for strid eller for feig?

Kursholdere:
Annar Aasheim er gründer og daglig leder i Kompetanseunion AS. Han har jobbet i over 25 år med organisasjons- og lederutvikling, og har sin faglige bakgrunn som ingeniør, markedsfører og bedriftsøkonom. Han har vært medlem av styret for Action Learning Foreningen i Skandinavia, og er forfatter av boka “Inspirasjon i hverdagen”.

Hans spesialområder er ledelse og organisasjonsutvikling, konflikthåndtering, forhandlingsteknikk, presentasjonsteknikk og retorikk og han kan også hjelpe deg og din bedrift med effektivisering av møter og team. Annar er kjent for sin “annarledes” formidlingsmåte. Her blir ikke teoristoffet “forelest” på tradisjonell måte, men bearbeidet slik at deltakerne i størst mulig grad blir aktive og involvert. Han har fått prisen som beste foreleseren blant flere 100

Rune Haugen er spesialist på digital transformasjon av lederarbeidsmåter. Han har utviklet Change66©, et digitalt utviklingsverktøy for atferdsendring, som kombinerer ny forskning på atferdspsykologi med bruk av smart teknologi. Grunnlegger av og daglig leder i WiseHouse AS.

Haugen har skrevet boken “Helsefremmende lederskap – slik leder de beste” (Gyldendal forlag 2010), og har mer enn ti års erfaring med design og gjennomføring av ledertreningsprogram i blandede læringsløp. Han introduserte konseptene Helsefremmende lederskap og Organisasjonshelse og er en anerkjent foredragsholder og fagperson på området. Haugen er internasjonalt sertifisert på Ken Blanchard ledertreningsprogram Situasjonsbestemt ledelse SLII, Grunnleggende ledelse, Grunnleggende Coaching, Endringsledelse, Selvledelse og Optimal motivasjon.

Prisen inkluderer:
Lunsj og kursdokumentasjon.

Vis flere tilsvarende kurs: