Lær alt om vinglass - rødvinKursarrangør: In Vino Veritas Vinkurs
Sted: Tjuvholmen Sjømagasin
          Oslo, Tjuvholmen
Kursadresse: Tjuvholmen allé 14, 0252 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: kl 16:00–18:00
Varighet: 2 timer
Pris: 695
Neste kurs: 14.03.2020 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr kurset Lær alt om vinglass - rødvin . Vin blir bedre med riktig valg av vinglass. Kurset gjennomgår ulike vinstiler mot forskjellige Riedel vinglass. Et engasjerende vinkurs om glassets betydning.

En glasskurs er nyttig for egen vinkunnskap. Hva er da bedre enn å smake på gode viner og ta del i en stor vinopplevelse sammen med andre. Vi tilbyr deg en helt spesiell vinsmaking som garantert vil falle i smak! La oss gjøre deg og dine gjester oppmerksom på hvor viktig det er med gode vinglass, de aller fleste har ikke fått oppleve hvor stor forskjellen er! Du tror det ikke før du har prøvd det!

Vi tilrettelegger glasskurset som offisielle Riedel-ambassadører i Norge. Kurset passer i alle fora både private og bedrifter. Kurset er formet som et basisvinkurs, med hovedvekt på druetyper, vinstiler og glass! Riedel er i dag utvilsomt den vinglassprodusenten som nyter mest respekt, og i enkelte vinmiljø er det udiskutabelt å smake med andre glass enn fra Riedel. Hvorfor er det blitt slik? Viktigst var å komme først med det ultimate vinglasset i 1973, deretter har Riedelfamilen i tiårene etterpå lansert og skapt stadig nye glasstyper og serier.

Kort om Riedel.Historien om Riedel kunne med enkelhet stoppet i 1945 da Tsjekkia konfiskerte og nasjonaliserte Riedelfabrikken. Russerne med Stalin i spissen sendte Walter Riedel på arbeidsleir i Sibir for å utnytte hans kunnskaper om å lage større glassoverflater til radarskjermer. Han returnerte ikke før i 1955 og fikk heldigvis med gamle venner i glassbransjen til å starte opp igjen produksjon hvor hovedkontoret fremdeles ligger i dag, Kufstein i Østerrike. Sammen med ham var hans sønn Claus J. Riedel som førte tradisjonen på rett spor da faren tidvis var plaget av det harde oppholdet i Sibir. Etterhvert ble visjonen om å lage vinglass skapt og etter lang tids testing ble sommelier glasset lansert for første gang i Orvieto i 1973 av Claus J. Riedel. En ny æra var blitt skapt for Riedel-familien.Riedel versus IKEA

De fleste tenker at fra 250 til 1000 kroner for et glass er å dra det vel langt når man på IKEA kan kjøpe seks vinglass i en pakke for under hundrelappen. Ja, man betaler for merkevaren. Imidlertid, når man tar med at Riedel er en av tre gjenstående glassfabrikker i verden som produserer håndblåste vinglass begynner det snevre inn på tilgjenglighet. Det er også et faktum at det tar 27 mennesker tre timer å produsere et glass med over to hundre forskjellige manøvre i temperaturer fra elleve hundre grader til romtemperatur før glasset, om det kommer gjennom den siste kvalitetkontrollen, legges ut for salg. Den minste feil og det knuses og tilbakeføres på ny i produksjonen. Her er det kun nedarvet tysk-østerrisk perfektsjonistisk nøyaktighet som gjelder.

Kursmateriell

Kurset inkluderer:
• 4 viner til vinkurset
• 4 gl / person Riedel Glassleie
• 1 ½ time varighet / etter avtale
• ABC Basis vinkompendium
• Smakeark
• Aromahjulet norsk utgave

Uttalelser

Folkeuniversitetet i Ålesund
In Vino Veritas gjorde en meget god jobb og klarte på en pedagogisk og fengende måte presentere stoffet slik at det ble interessant og spennende for kandidatene" 19 av 20 kandidater bestod fagprøven!!
- Lars Peter Birkelund, faglærer

DATA PRO AS
In Vino Veritas er blitt et fast innslag i Data Pros forretningsmessige og sosiale sammenkomster for både kunder og eiere, og vi har høstet meget gode tilbakemeldinger på våre arrangement, takket være In Vino Veritas som har vært sentralt i disse.
- Randi Asbjørnsen, daglig leder

Vis flere tilsvarende kurs: