Lær å tegne portrettfotografi på en levende måteSted: Sandnes Kurs og Kunst Senter
          Rogaland, Sandnes
Kursadresse: Prinsens vei 8, 4315 Sandnes (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid:
Fredag, kl 18:00 - 21:00
Lørdag og søndag, kl 10:00 - 16:00
Varighet: 1 helg
Pris: 2.999

Sandnes Kurs og Kunst Senter ønsker atter en gang å invitere billedkunstner Ingrid Thortveit til sine sjarmerende lokaler i Sandnes. Denne gangen skal hun undervise oss i portrett tegning med kull og kritt på gråtonet papir. Veldig spennende kurs som har stor interesse i Oslo hvor Ingrid holder til.

Innhold:
Den metoden som læres på dette kurset kan brukes på alt, enten du maler/tegner figurativt eller abstrakt, landskap, akt, stilleben osv. Utdrag fra en av Europas beste figurative skoler, The Florence Academy of Art, hvor Ingrid har sin utdannelse, vil bli presset inn i spennende og lærerike timer. Ingrid veileder oss gjennom en rekke ulike tema, i hvordan man bygger opp et portrett fra begynnelse til slutt.

Hun deler med oss ulike tegnehemmeligheter fra de eldre mestrene, hvordan man kan bl.a. snu form og lage tredimensjonalitet kun ved hjelp av linjer? Du kommer til å lære hvordan forenkle, og få frem likheten med så liten informasjon som mulig. Vi skal jobbe med linjekvalitet, skygger og lys, hvordan samle lyset for å oppnå en fengende lyseffekt. Dette kurset er en veldig malerisk måte å tegne på, og passer også for deg som ønsker å løsne opp og unngå unødvendig detaljert informasjon.

Materiell liste:
• Printet portrettfoto om du ikke bruker foto kursleder tar med.
• Anbefaler foto kursleder tar med for rette lysforhold, og fantastiske øvelser, som kan brukes til private prosjekter senere.
• HUSK at eventuelle foto må godkjennes på mail før kursstart
• Hvitt pastellkritt, se foto vedlagt.
• Kullstifter både myke og harde (eks Nitram charcoal om du har, og willow charcoal)
• Viskelær (må være knettgummi / kneaded eraser, fås kjøpt på kunstmaterialbutikk)
• En mellomstor myk viftepensel
• Blyant (4B eller 2B, HB og H)
• Et hvitt A4 ark
• Ett grått ark, lys tonet grått canson / fabriano
• Skalpell eller blomsterkniv
• Tegneplate 40 x 50 så tegneark kan stå solid på staffeli

Litt om instruktøren:
Ingrid Thortveit (født 1986) er en figurativ kunstner, opprinnelig fra Kristiansand. Etter å ha bodd 10 år i utlandet og jobbet som kunstner, er hun nå bosatt fast i Oslo hvor hun jobber som kunstner på fulltid. Kunstneren har tidligere studert fulltid ved den figurative kunstskolen The Florence Academy of Art, og hun underviste også ett år ved skolen da hun bodde i Firenze i Italia. Dette blir regnet å være Europas beste og mest prestisjetunge kunstakademier. I mellom en rekke utstillinger i både Norge og London, holder hun også malekurs, på samme tid som hun utfører oppdrag, spesielt portrett.

Thortveit har holdt flere malekurs i perioden da hun bodde i Kristiansand, og også underviser hun ved Token Studio og LARA (London Atelier of Representational Art) i London. Hun holder de fleste kursene i Oslo Malerklubb på Frogner, men reiser også rundt i Norge til andre malerklubber, blant annet Stavanger, Sandefjord og Trondheim. Også i Provence i Sør-Frankrike. Thortveit underviser både portrett, akt og stilleben. Både tegning og maling. Setter stor pris på om du kan være med å dele kurset på Facebook til maleglade venner slik at flere får mulighet til å få med seg dette kjekke kurset!

Målgruppe for kurset:
Dette er for deg som ønsker å gi liv til ditt portrettfoto, eller du kan jobbe med fotografiet Ingrid tar med. Hun kommer til å tegne sammen med elevene, og veilede alle grundig gjennom alle stadiene.

Nivå: nybegynner og viderekomne