Lær å bruke et teleskop



Kursarrangør: Astronomen
Sted: Nittedal kirke
          Akershus, Nittedal
Kursadresse: Kirkeveien 121, 1480 Slattum (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Kl 18:00 - 23:00
Varighet: 1 kveld
Pris: 1.490

Vi tilbyr kurs i å bruke en stjernekikkert. Har du lyst til å lære å bruke et teleskop? Og hvordan du selv kan finne frem til spennende objekter på nattehimmelen?Har du lyst til å lære å bruke et teleskop? Og hvordan bli kjent på nattehimmelen?!

Innhold:
Astronomen holder kurs i astronomi og hvordan bruke et teleskop for nybegynnere og de som kan litt fra før. Du får opplæring i hvordan bruke stjernekart, forklaring på hvordan et teleskop fungerer, enkle tips for astrofotografering, hvordan finne planetene på stjernehimmelen og hva du trenger for å drive med universets kuleste hobby. Kurset avholdes i Nittedal, nærmere bestemt ved Nittedal kirke, i Speilsalen (inngang bak på Menighetshuset). Kurset starter kl.18 og vi holder på til 23-tiden, eller lengre om det er stjerneklart og gode forhold.

Kurset gjennomføres uansett vær.

Program:
• 18:00 Velkommen m/introduksjon til kveldens program
• 19:00 Demonstrasjon av digitale og analoge hjelpemidler
• 20:00 Vi tar frem teleskopene
• 21:00 Hva finnes på stjernehimmelen?
• 22:00 Egen observasjonstid med hjelp fra ekspertene
• 23:00 Avslutning
(si ifra om du trenger å dra før, så legger vi opp til at du får med deg det viktigste).

Kursmaterialet:
Om du eier et teleskop fra før, gir vi deg veiledning i hvordan du bruker ditt teleskop på kurset. Om du ikke har teleskop fra før, kan du låne av oss eller bestille i vår nettbutikk. NB Ved bestilling av kurs, får du en rabattkode som gir deg 20% på teleskop i vår nettbutikk.

Inkludert i prisen for kurset er et stjernekart, og invitasjon/gratisbillett til å delta på én observasjonskveld sammen med Astronomen (datoer kommer senere).

Pris:
Barn/ungdom kr 990

Vis flere tilsvarende kurs: