Kursstige bad - drift / internkontroll med HMS og FDV



Kursarrangør: Fagakademiet AOF
Sted: Fagforbundet Innlandet
          Hedmark, Ringsaker
Kursadresse: Storgata 150, 2390 Moelv (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 2 dager
Pris: 6.250

Vi tilbyr kurs om kursstige bad - drift / internkontroll med HMS og FDV. Kurset inngår i kursstigen som er utarbeidet for å heve kompetansen innen drift og vedlikehold av bade- og svømmeanlegg.

Innhold:
Formålet med kurset er å tilføre eiere og ansatte i bade- og svømmeanlegg kompetanse innen én av delene i en 7 trinns opplæringsplan som tilfredsstiller krav om opplæring i henhold til §9 i ”Forskrift for badeanlegg, bassengbad og badstu m.v.” Opplæringsplanen skal gi en formell, målbar kompetanse på drift og vedlikehold.

Agenda:
• Aktuelle lover og forskrifter, innføring i begrep og forkortelser; HMS (Helse, miljø og sikkerhet), FDV (forvaltning, drift, vedlikehold).
• Internkontroll som arbeidsredskap for gode rutiner, avviksrapportering
• Gjennomføring av risikoanalyse og utarbeidelse av handlingsplan
• Utarbeidelse av drifts- og vedlikeholdsplan, årsplan, dagsplan, periodeplan
• Håndtering av vold, seksuell trakassering og ran

Forelesere: David Koht-Norbye og Christer Rinnan Aafloen

David Koht-Norbye, daglig leder i Østfoldbadet, Askim. Han har lang erfaring med bruk, drift og vedlikehold innen disse fagområdene i en årrekke, samt deltatt i prosesser med utvikling av fagområdet bade, svømme og idrettsanlegg. Koth-Norbye har også drevet kursvirksomhet.

Christer Rinnan Aafloen er utdannet faglærer i Kroppsøving med tillegg i kultur og idrettsforvaltning ved Norges Idrettshøgskole. Har arbeidserfaring i hovedsak fra SATS, Colorline og Bærum kommune. Jobber som avdelingsleder for bærumsbadene med ansvar for publikumsdrift. Han har jobbet i tilknytning til bad side år 2000.

Målgruppe for kurset:
Eiere og ansatte i bade- og svømmeanlegg

Kursmateriell:
Kursavgiften inkluderer materiell og enkel bevertning begge dagene. Evt. overnatting kommer i tillegg og ordnes / dekkes av den enkelte. Ta gjerne kontakt for tips om rimelig overnatting.