TISIP har lang erfaring fra praktisk, teoretisk og anvendt e-læring. Kursholder Svend Andreas Horgen er kjent over hele landet som en dyktig kursholder. Horgen har gjennom en årrekke holdt en rekke kurs, seminarer, foredrag og er også faglærer i to fag om IKT i undervisning ved Høgskolen i Trøndelag
Horgen som kursholder og kan tilby kurs knyttet til følgende tema:
• Pedagogisk bruk av digitale tester
• Pedagogisk bruk av it´s learning
• Web 2.0 i undervisningen
Kursene har en rekke konkrete og tidsriktige eksempler. Relevant teori tas opp og det er en fordel å sette av tid til å la deltakerne prøve ut i praksis.
Hvor holdes kursene?
Kursholderen for e-læringskursene er Svend Andreas Horgen, og reiser gjerne til din skole/institusjon. Dette er mer praktisk fornuftig enn å samle deltakere i for eksempel Trondheim.
Dato:
Kalenderen fylles fort opp, så det er lurt å booke dato i god tid i forveien dersom dere for eksempel har en fastsatt planleggingsdag og ønsker kurs på en bestemt dato.
Kostnader:
TISIP har en ekstern sats på 10.000 kroner for dagsopplegg og 7.500 kroner for halvdagsopplegg (4 timer eller 3 timer). Dersom det er snakk om 1-2 timer, så brukes typisk 6.000 kr. I tillegg til denne satsen kommer reisekostnader og kost etter Statens satser og evt. overnatting dersom det er nødvendig.
Krav til utstyr:
Foredragsholder Svend Andreas Horgen har Mac. I tillegg til å komme på nett (som bruker å gå veldig greit) er det gunstig med tilgang på lyd/høyttalere (hvis mulig) for kunne kjøre et humoristisk eller faglig vinklet videoklipp i ny og ne. Dette løser veldig opp på stemningen. De fleste prosjektorer fungerer umiddelbart på Mac med unntak av enkelte eldre prosjektormodeller. Det er også nødvendig at kursholder kan komme seg på Internett trådløst (eller med kabel).
Siden deltakerne i en eventuell praktisk økt trenger å være på Internett - samtidig - er det viktig med en ok kapasitet på trådløsnettet. Vet dere at dere har dårlig kapasitet på trådløst, så si fra, for da kan kursholder ta høyde for dette når de praktiske oppgavene utformes.
Hva får deltakerne?
På et kurs vil en del ressurser vises fram underveis, både hovedpresentasjonen og en del andre nyttige ressurser og eksempler. Alt sendes ut i etterkant (digitalt). Også alt som utvikles underveis i kurset (for eksempel tankekart i plenum) deles selvsagt også ut.
TISIP kan også utvikle videomateriell eller skriftlig støttemateriell (for eksempel hefter på 5, 10 eller 15 A4-sider med tips, triks, forklaringer og eksempler i ren "leksjons-stil") dersom dette skulle være ønskelig. Slikt tar derimot en del tid, og honorering/faglig innhold må i så fall avtales nærmere.
Om kursholderen Svend Andreas Horgen:
Svend Andreas Horgen har undervist som høgskolelektor ved HiST fra 2002 og har brukt en rekke digitale verktøy aktivt. Han har samlet opp en rekke konkrete eksempler, skrevet mange blogginnlegg om pedagogiske tips, og holdt mange foredrag de siste årene. I tillegg har han jobbet med FoU innen e-læring fra 2003 og deltatt i en rekke FoU-prosjekter om pedagogisk bruk av IKT. Horgen har utviklet mye lærestoff om e-læring i ymse sammenhenger og er også faglærer i to studiepoenggivende kurs om e-læring (myntet på lærere). Horgen holder mange kurs i regi av TISIP, og er kjent for både god presentasjonsteknikk og gode eksempler.