Kurs om slakt av lam og andre større dyrKursarrangør: Lizas Småbruk
Sted: Lizas Småbruk
          Oppland, Jevnaker
Kursadresse: Storetjernsveien 115, 3520 Jevnaker (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: kl 09:30 - 16:00
Varighet: 1 dag
Pris: 2.500

Vi tilbyr kurs om slakt av lam og andre større dyr. Hvert år er vi utrolig spente over å kunne tilby dette kurset! Sammen med vår reisende gårdsslakter skal du lære på dette kurset hvordan å avlive og slakte lam og andre større dyr selv.

Innhold:
Vi starter med dagen selve avlivingen. Her skal slakteren vise forskjellige humane måter og de som vil, får prøve samme med slakteren. Etter det skal alle deltakere flå dyrene sine og lære å ta ut innvollene. Vi skal sammen henge dyrene til mørning, legge skinnene til salting og lære å bruke mest mulig av dyret, også innvollene. De som vil, vil få mulighet å lage leverpostei, bruke hjerte, nyrene osv.

På dette kurset får hvert deltaker jobbe med ett lam. Det vil si at du virkelig får gjort alt selv, selvfølgelig med hjelp av slakteren og oss. Etter at vi blir ferdig med slaktedagen, henger vi lammene til mørning. Uken etter skal vi partere lammene vi har slaktet på vår parteringskurs. Melder du deg på begge kurs, får du partere det lammet du har slaktet uken før.

Målgruppe for kurset

Alle som ønsker kurs om slakt av lam og andre større dyr

Antall: Maks 8 deltakere

Kursmateriell

Kursavgiften inkluderer hjemmelaget lunsj, kafe og kjeks.