Kurs om partering av lam og andre større dyrKursarrangør: Lizas Småbruk
Sted: Lizas Småbruk
          Oppland, Jevnaker
Kursadresse: Storetjernsveien 115, 3520 Jevnaker (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: kl 09:30 - 16:00
Varighet: 1 dag
Pris: 2.300
Neste kurs: 06.11.2020 | Vis alle kursdatoer

Lurer du på hvor lammekotelettene sitter på lammekroppen? Skulle du gjerne lære å ta ut låret uten å skjære unødvendig i kjøttet? Hvilket kjøtt lager man pølser av, hva er godt som stek og hvordan lage pinnekjøtt, skinke og bacon? Vi tilbyr kurs om partering av lam og andre større dyr.

Innhold:
Vi starter dagen med at alle får lage sin egen parteringsplan, avhengig av hva deltakeren har lyst å spise / lære. Først da er vi klare til å gå i gang. Deltakerne jobber i par og hvert par skal få partere et lam. Så her får du virkelig prøvd deg, selvfølgelig med hjelp av oss. Selvfølgelig skal vi gå inn på forskjellene mellom lam, gris, reinsdyr, kalv og elg.

Til lunsj skal vi lage småretter med noen av innvollene, for de som vil. I tillegg spiser vi mye annet som er laget og produsert på småbruket. Dette kurset er del 2 etter slaktekurs uken før, men kan fint taes uten at man har tatt forrige. Lammene er av rasen Norsk Villsau og ble født her og har gått her på småbruket i skogen og på beitet hele sommeren.

Målgruppe for kurset

Alle som ønsker kurs om partering av lam og andre større dyr

Antall: Maks 8 deltakere

Kursmateriell

Kursavgiften inkluderer hjemmelaget lunsj, kafe og kjeks.