Kurs i plantefarging med planter fra norsk naturKursarrangør: Spinnestua
Sted: Hele landet
Hele landet
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: lørdag 11.00-17.00 og søndag 10.00-16.00. 15.08 og 16.08.
Varighet: 1 helg
Pris: 2.300

Spinnestua holder kurs i plantefarging. Kurset holdes på Spinnestua sentralt i Dammen. På kurset farger vi mest med planter som finnes ute i norsk natur og noe med eksotiske natur og plantemateriale.

Velkommen til et vårt populære kurs med farging med lokale planter
På dette kurset får du mulighet til å farge med det vi finner ute i norsk natur. Vi skal bruke både ferske og tørkete plantematerialer.

Vi farger med bjørkeblader, marikåpe, bark, reinfann, smørvalnøtt, geitved, kastanjeblader m.m.
Hver deltaker får farget minst 15 hesper hver, man kan gjerne farge mer hvis vi får tid. Vi beiser garnet/forbehandler garnet med forskjellige beisemidler for å få fram ulike fargenyanser Det blir også muligheter for å blande fargesupper og overfarge garn. Om vi får tid vil også eksperimentere litt med å farge på stoffer. Deltakerne får et kurshefte med en plan for kurset og oppskrifter. Kurset varer i 12 timer fra lørdag 11.00-17.00 og søndag 10.00-16.00.

Garn kan man ta med selv eller man kan få kjøpt ubehandlet garn i nettbutikken Spinnestua.no eller butikken vår i Drammen. Det er 10% på garn i forbindelse med fargekurs.

Kursdeltakere må selv ta med noe fargemateriale som man finner ute. Ved påmelding får man informasjon om dette. Annet fargemateriale og beisemidler/hjelpemidler er inkludert i kursavgiften.

Målgruppe for kurset

Alle som ønsker kurs i plantefarging