Kurs i plantefarging med planter fra norsk naturKursarrangør: Spinnestua
Sted: Spinnetua
          Buskerud, Drammen
Kursadresse: Tollbugata 14, 3044 Drammen (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Varighet: 1 helg
Pris: 1.600

Spinnestua holder kurs i plantefarging. Kurset holdes på skole sentralt i Dammen. På kurset farger vi mest med planter som finnes ute i norsk natur og noe med eksotiske natur og plantemateriale.

Velkommen til et vårt populære kurs med farging med lokale planter
På dette kurset får du mulighet til å farge med det vi finner ute i norsk natur. Vi skal bruke både ferske og tørkete materialer. Vi skal også ha litt eksotisk innslag.

Vi farger med bjørkeblader, marikåpe, bark, reinfann, smørvalnøtt, geitved m.m.
Hver deltaker får farget minst 12 -15 hesper hver, man kan gjerne farge mer. Vi beiser garnet/forbehandler garnet med forskjellige beisemidler for å få fram ulike fargenyanser Det blir også muligheter for å blande fargesupper og overfarge garn. Om vi får tid vil også eksperimentere litt med å farge på stoffer. Deltakerne får et kurshefte med en plan for kurset og oppskrifter. Kurset varer i 12 timer fra lørdag 11.00-17.00 og søndag 10.00-16.00. Garn kan man ta med selv eller man kan få kjøpt ubehandlet garn i butikken vår fra Hillesvåg, som sol, vilje, ask og frida. Ellers finner man diverse garn til plantefarging på nettsiden. Det er 10% på garn i forbindelse med fargekurs.

Målgruppe for kurset

Alle som ønsker kurs i natur og plantefarging

Kursmateriell

kr 300 for kursmateriell