Kurs i nasjonale fag



Sted: Aust-Agder, Arendal
Aust-Agder
Kursadresse: Myreneveien 30, 4847 Arendal (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: kl 09:00 - 16:15
Varighet: 56 timer
Pris: 25.500

Vi tilbyr kurs i nasjonale fag som obligatorisk for å få autorisasjon i Norge dersom du har helsefaglig utdanning fra land utenfor EU / EØS- området. Ved ledig plass kan også helsepersonell som ikke er forpliktet til å gjennomføre kurset delta.

Innhold:
Farmasøyter, leger, sykepleiere og tannleger må i tillegg gjennomføre den delen av kurset som dreier seg om medikamenthåndtering og medikamentregning.

Kurset er delt inn i 4 hovedemner:
Oppbyggingen og organiseringen av helse- og sosialtjenesten:
Emnet tar for seg struktur, definisjoner og begreper, finansiering og prioriteringer, forebyggende helsearbeid samt yrkesspesifikk rolle og funksjon med fokus på:
• Spesialisthelsetjenesten
• Kommunehelsetjenesten
• Pasient- og brukerorganisasjoner

Emne 1) Helse- og sosialrett:
• Emnet handler om relevante lover og forskrifter med vekt på dokumentasjon, taushetsplikt, pasientrettigheter og relevante trygdeordninger. Vi ser spesielt på lov om helsepersonell, lov om pasientrettigheter og folketrygdloven.

Emne 2) Kulturforståelse:
• Emnet tar for seg yrkesetiske retningslinjer, norske tradisjoner, kosthold og væremåte og den norske velferdsstaten.

Emne 3) Nasjonale satsingsområder:
• Dette emnet omhandler prioriterte områder innen helsetjenesten som psykisk helsevern, rusomsorg, eldreomsorg, kreftomsorg, og habilitering / rehabilitering. Farmasøyter, leger, sykepleiere og tannleger skal i tillegg ta emnet.

Emne 4) Medikamenthåndtering og medikamentregning:
• Emnet tar for seg regelverk, rekvireringsrett og praktisk legemiddelregning

Gjennomføring:
Kurs i nasjonale fag gjennomføres som kombinert undervisning med tre obligatoriske samlinger. Totalt 7 dager på samling for de som skal ta fire emner og 12 dager for de som skal ta alle de fem emnene. (3/5 + 2/4 dager + 2/3 dager). Mellom samlingene er det to perioder på fem uker med nettundervisning og egenstudier. Nettundervisningen og egenstudiene kan kombineres med jobb. Undervisningen er basert på forelesninger, diskusjoner, gruppearbeid, egenstudier og oppgaveløsing. Kurset varer totalt i 13 uker.

Litt om lærerne:
Kurslederne våre har høyere utdanning innen helsefag. I tillegg vil du møte en rekke forelesere med spisskompetanse innen emner som helserett, helseøkonomi, farmasi, smittevern og etikk.

Finansiering:
Er du medlem i en fagorganisasjon, vil mange av dem ha stipendordninger du kan søke på

Målgruppe for kurset:
Kurset passer for deg som har helsefaglig utdanning fra land utenfor EØS-området og trenger norsk autorisasjon slik at du kan bruke kompetansen din også i Norge. Ved ledige plasser er kurset også åpent for tilsvarende profesjoner med utdanning fra land innenfor EØS-området, og for de med utdanning fra land utenfor EØS-området som har fått autorisasjon tidligere, men nå ønsker å gjennomføre kurs i nasjonale fag.

Forkunnskaper:
• Du må ha grunnleggende datakunnskap da mye informasjon, kommunikasjon, innleveringer og veiledning vil være nettbasert.

Opptakskrav:
1) Avgjørelse fra Helsedirektoratet om at søkeren må gjennomføre kurs i nasjonale fag og eventuelt kurs i legemiddelhåndtering for å kunne oppnå autorisasjon. Helsepersonell som ikke trenger å gjennomføre kurs i nasjonale fag for å oppnå autorisasjon, kan likevel få opptak til kurset dersom det er kapasitet. Eller vedtak om innvilget lisens for gjennomføring av tilleggskravet turnus eller tilsvarende veiledet praksis (gjelder kun kiropraktor, fysioterapeut og ortopediingeniør).

2) Du må bestå en godkjent norsk språkprøve på B2-nivå på Europarådets nivåskala for språk (CEFR) for å oppnå autorisasjon i Norge. Godkjente språkprøver som kan måle språkferdigheter på B2-nivå er Test i norsk - høyere nivå, også kalt Bergenstesten (bestått både muntlig og skriftlig), og norskprøven til Kompetanse Norge (tidligere VOX) med B2 på alle delprøver.

Søkerne kan alternativt dokumentere kunnskap og ferdighet i norsk, svensk eller dansk på tilsvarende nivå. Alternativ dokumentasjon til norskprøve på B2-nivå. Dersom du ikke har dokumentasjon som beskrevet ovenfor, men mener du er på B2-nivå i norsk kan du melde deg opp til Test i norsk, høyere nivå (Bergenstesten) eller Norskprøvene.

NB: Prøvebevis eller bekreftelser fra utenlandske språkskoler godtas ikke som dokumentasjon

Eksamen / sertifisering:
Kurset avsluttes med eksamen i nasjonale fag (4 timer). Farmasøyter, leger, sykepleiere og tannleger skal i tillegg avlegge eksamen i medikamenthåndtering og praktisk medikamentregning (3 timer).

Vis flere tilsvarende kurs: