Kurs i harvefiske



Sted: Speismark i Kongsvinger
          Hedmark, Kongsvinger
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon

ØJFF tilbyr kurs i harvefiske. Noen og enhver har vel med bankende hjerte stått ved vannet med fiskestanga, og ventet i spenning på det lille eller kanskje aller helst det store nappet i snøret. ØJFF har gode fiskemuligheter på Speismark i Kongsvinger. Her er det ørret og abbor i vannene.

Litt om harvefiske:
Harving er en ganske spesiell måte å fiske på der man utnytter at ørreten trekker inn mot land når det blir mørkt ute. Ørreten, som mange andre dyr er mest aktive om natten. Dette fordi det er lettere for at de ikke blir sett selv, dette gjør at de kan jakte lettere, men også at det skal mer til for at de selv blir ett bytte for andre fisker og dyr.

Harvefiske fungerer som regel på den måten at man har en lang stang med snøre og krok i enden og en litt stor markklyse eller annet snaks som fisken vil ha. Så går man langs med vannet og håper at man finner fisken. Man kan ta virkelig stor ørret under harvefiske, siden selv de store fiskene som er vanskelig og få tak i på dagtid trekker inn mot land når skumringen kommer.

Så glem ikke å ta med håv, det er ikke noe som er så ergerlig som og ha en stor fisk du ikke får inn fordi håven ligger igjen hjemme. Når en kilosørret tar marken rett foran pedalene dine og bryter stillheten med et realt "beverplask" så er det ofte gjort. Da kommer du til og bruke enda flere kvelder i marka på harvefiske. Skitt fiske.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker kurs i harvefiske

Vis flere tilsvarende kurs: