Kurs i fjellmedisin - På forespørsel for bedrifter og grupperKursarrangør: Fjellmedisinkurs
Sted: Hele landet
Hele landet
Type:Bedriftsinternt / Større grupper
Undervisningstid: Ta kontakt for avtale

Vinteren er her igjen, ski preppes, bindinger sjekkes, isøkser slipes, sesongens skallbekledning er klar for å bli lekt i og man har meldt seg på skredkurs. Vi holder kurs i hele Norge. Ta kontakt for tilbud.

Vinteren er vi alle enige om at er vakker og deilig, hver helg drømmer man seg vekk på tur! Det er flere og flere som oppsøker våre flotte fjell og bratte linjer, men er vi godt nok forberedt på at ting kan gå galt?

Mange går skredkurs og trener på skredredning, noe som er kjempebra! Men hva med ETTER du har gravd opp kompisen din og hun puster ikke...eller, du er ikke helt sikker på om hun puster, eneste du hører er din egen puls. Det er ikke dekning og du er alene. Hva gjør du?

Eller klatremakkeren din faller på en islinje i Rjukan og hjelpen er langt unna i tid?
Du og vennegjengen krysser Hardangervidda fra Finse, men du tryner mellom Litlos og Hellevassbu og får pulken over kneet, hva nå?

Fjellmedisin er et begrep som er på full fart inn i Norsk frilufts vokabulær, flere og flere har innsett et behov for økt kunnskap om førstehjelp utenfor allfarvei, som er en av betegnelsen for hva fjellmedisin er.
Solvor M. Småkasin driver Fjellmedisinkurs, og skal holde kurset. Hun jobber til daglig som anestesisykepleier på Ullevål sykehus, OUS. Hun har Scandinavian Diploma in Mountain Medisin og har vært på flere store ekspedisjoner. Flere av disse som medisinsk ansvarlig. Hun er engasjert i faget og digger å spre om seg med sin kunnskap innen fjellmedisin. Det kommer helt sikkert mange anekdoter fra turer hun har vært på.

Deltagerne vil drilles i
- ABC(airways, bleeding&cold)
- Pasient undersøkelser ute
- Brannskader på vinterstid
- Pakking av blødende sår
- Brudd
- Sying/sutur
- Forebygge og/eller behandle hypotermi(nedkjøling)
- Varsling
- Smarte triks innen fjellmedisin
- Gå igjennom utstyr til allsidig bruk med fokus på fjellmedisin.
- Det vil bli brukt noe teatersminke, så ikke ha på de fineste klærne!
- Det vil bli sekvenser med teori, men mest mulig hands on tid!