Kullstift tegning fri og naturalistisk v Bernhard ØstebøKursarrangør: OMK - Oslo Malerklubb
Sted: Oslo Malerklubb inngang Briskeby veien v vinmonopolet
          Oslo, Briskeby
Kursadresse: Briskebyvn 50, 0259 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: fredag 18-21.00 lørdag og søndag 10.00-16.00
Varighet: 1 helg
Pris: 2600.-
Neste kurs: 14.04.2023 | Vis alle kursdatoer

Kullstift innbyr til lek, nysgjerrighet, eksperimentering og frie uttrykk, men gir også enorme muligheter innen naturalistisk tegning. Ingen forkunnskaper er nødvendig. Kurset passer både for dem som ønsker å jobbe figurativt og dem som ønsker å leke og eksperimentere med mer abstrakte motiver.

KURS I KULLSTIFT VED BERNHARD ØSTEBØ 14-16 april 2023

Kurset er åpent for alle som er interessert i å prøve eller lære mer om denne fascinerende teknikken. Det kreves ingen spesielle forkunnskaper eller store tegneferdigheter - det viktigste er nysgjerrighet og lekelyst. Kurset passer både for dem som ønsker å jobbe figurativt og dem som ønsker å jobbe å leke og eksperimenter med mer abstrakte motiver - eller begge deler.

Kulltegning er mer enn bare kullstift. Vi bruker også kullstøv som gir enda flere muligheter enn bare stiften - og det er nesten ingen grenser for hvilke redskaper man kan bruke for å skape ulike mønster og teksturer. Kulltegning innby til lek, eksperimentering og frie uttrykk, men du kan også jobbe grundig og planmessig. Det spiller ingen rolle om du er en erfaren tegner eller fullstendig nybegynner. Teknikken har mer enn nok å gi uansett. Med kull er det alltid noe nytt å utforske. Med sin dype svarte tone på hvit papir kan den gjengi spillet mellom lys og mørke på en fantastisk måte. Den kan skape teksturer, atmosfære og romvirkning som få andre teknikker. Uttrykks registeret spenner fra det vare og følsomme til det kraftige og ekspressive. Og ikke nok med det, kullet kan gjerne kombineres med andre teknikker, som for eksempel akvarell.

Kurset legges opp som en workshop hvor øktene begynner med at kursholderen viser eksempler og demonstrerer teknikker og muligheter. Videre bestemmer de enkelte deltakerne selv hva de vil fokusere mest på. Alle får individuelt tilpasset veiledning og oppfølging, tilpasset sitt nivå og sine ønsker.
Nytt av året er tegning på preparerte mdf-plater i stedet for papir. Det gir på mange måter et røffere uttrykk.
Dersom det er stemning for det kan det være en mulighet å prøve (frivillig) improvisasjon til musikk. Det pleier å være ganske forløsende.

Minimum 9 deltakere

Om kursholder:
Bernhard Østebø er født i 1961 og bosatt i Haugesund. Han er utdannet ved Bergen Kunsthåndverks skole og Vestlandets Kunstakademi.
De senere årene har han konsentrert seg om tegning (spesielt kullstift) og film. Han jobber både figurativt og abstrakt. Han er med i gruppa Sono Flux, hvor han samarbeider med to musikere om å skape musikk og kulltegninger direkte på stedet - aller helst med publikum.

For mer info, se: www.bern-art.no og www. sonoflux.no

Målgruppe for kurset

Alle

Vis flere tilsvarende kurs: