Kriya Yoga Kurs



Kursarrangør: Norsk Meditasjonsskole
Sted: Akershus, Asker
Akershus
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for mer informasjon
Varighet: 6 helger
Pris: 35.000

Vi tilbyr kurs i Kriya Yoga. Når vi tenker på Yoga i vesten i dag, tenker vi ofte på fysiske øvelser. Yoga er langt mer en bare fysiske øvelser. Yoga betyr forening, og handler om å komme fra det å oppleve oss selv som separerte til å oppleve oss som hele eller forenede med den store helheten.

Innhold:
Den fysiske yoga som er blitt så populær i dag er svært nyttig og virker helende på mange plan. Den virker særlig på det fysiske, slik at den fysiske kroppen blir smidigere, sterkere og mer harmonisk. Den hjelper også til at energiflyten inni den fysiske kroppen flyter bedre. Dette kan igjen gjøre det lettere for sinnet å være harmonisk og klart. Kriya Yoga jobber mer direkte på energiflyten i kroppen og på sinnet.

Og er en enda mer direkte måte å skape ro og klarhet i sinnet. Kriya Yoga praksis skaper en energiflyt som gjør en oppløftet, på en fin harmonisk måte. Som igjen trekker sinnet og intuisjonen mot en mer meditativ opplevelse. En opplevelse der sinnet er stille, klart og fokusert, der man kan erfare den underliggende stillheten som finnes overalt alltid.

Betydning av Kriya:
Ordet Kriya er sammensatt av 2 stavelser, kri og ya. I sanskrit, betyr kri - karma - handling, og ya betyr den store sjel eller Atma. Ordet Kriya indikerer sjelens handling, eller handling som fører til forening med den store sjel. Ordet yoga kommer fra sanskrit yuj som betyr forening. Praksisen med Kriya Yoga er basert på pusten, hjernen og ryggmargen.

Sinnet er i konstant bevegelse. Våre indre og ytre handlinger endrer seg hele tiden, og dette gjenspeiles av vår åndedrag. Når vi er redd pusten er opphisset, når vi føler glede pusten er annerledes. Når pusten er rolig, er sinnet rolig. Siden Kriya Yoga er basert på pusten, kan du øve opp nærværet på pusten under hele dagen. Undervisningen i Kriya Yoga er gjort gradvis, du lærer videregående teknikker etterhvert som du er klar for det eller har nok erfaring.

Ved Kriya Yoga praksis vil Prana shakti (livskraften) strømme fra bunnen til toppen av ryggraden, og deretter omvendt fra toppen til bunnen, av ryggraden. På denne måten blir alle chakraene (energisentre) berørt av livskraft. Ved å praktisere Kriya Yoga stimulerer vi utviklingen av chakraene og vi magnetiserer ryggraden og hjernen. Dette gjør at vi får åpnet opp for en meditativ opplevelse. Ved praksis av Kriya Yoga vil du gjerne umiddelbart kunne merke en behagelig effekt, en type fred eller 'salighet' etter endt praktisering er ikke uvanlig.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker kurs i Kriya Yoga