Semesterkurs maleri 1 - nybegynnere (dag)



Kursarrangør: Nydalen Kunstskole AS
Sted: Nydalen Kunstskole
          Oslo, Gamlebyen
Kursadresse: Arups gate 5, 0192 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid:
Tirsdag formiddag kl 09.30-13.00
Varighet: 10 uker
Pris: 6.750

Maleri for nybegynnere – Å lære er å oppdage Det er her alt starter, i kunsten ABC. Egentlig er det slik at vi kunstnere holder på med de samme byggesteinene enten vi er nybegynnere eller har holdt på i 40 år. Det er noe helt basalt ved det en lærer på nybegynnerkursene. Det er som de grunnleggende

Innhold:
Det er her alt starter, i kunsten ABC. Egentlig er det slik at vi kunstnere holder på med de samme byggesteinene enten vi er nybegynnere eller har holdt på i 40 år. Det er noe helt basalt ved det en lærer på nybegynnerkursene. Det er som de grunnleggende elementene i språket vårt. Maleri for nybegynnere er malerkunstens grunnleggende kokebok og ABC. Kurset gir deg en rekke erfaringer og oppdagelser av sanselighet, kreativitet og læring. Du introduseres til de grunnleggende byggestenene som maleriet består av som fargeblanding og fargelære, strøk og flatene i bildet, komponering og billedutvikling.

Når du går inn i dette kan du få glede av kunst på alle nivåer, det hele handler om penselbruk, fargeblandinger, klanger, flater og komponering. Så enkelt og så vanskelig. Men på kurset “skreller vi vekk” alt unødvendig og gjør kompliserte ting forståelige på en kreativ måte. Du introduseres til de grunnleggende byggestenene som maleriet består av som fargeblanding og fargelære, strøk og flatene i bildet, komponering og billedutvikling.

For å lære om maling, når du er helt nybegynner, er det lurt å starte i litt tegning, det handler om en upretensiøs tilnærming til observasjon og følsomhet i bruk av linjer, pensler, farger og utstyr. Her tas du i hånden og får en skikkelig introduksjon og det legges vekt på tilstedeværelse og innlevelse i det du lærer og det du er. Du lærer mye om hvordan farger og flater bygger opp bildene dine og om hvordan du komponerer. Kursets siste del fokuserer på at du bruker alt du har lært, på en personlig måte, i et maleri. Kursets målsetning er at du får trygghet og glede av å skape og utvikle egne arbeider.

Målgruppe for kurset:
Kurset passer for alle nybegynnere og deg som har malt litt fra før, for eksempel tatt Kreativt Maleri 1. Har du gått på andre tegne- og malekurs over litt tid er du kanskje klar til å starte på det videregående kurset. Det er uansett mye å hente av inspirasjon og læring på dette kurset og det danner et viktig fundament for videregående kurset.

Kursmateriell:
Kreativt Maleri 1.ursavgiften inkluderer kursmateriell

Vis flere tilsvarende kurs: