Kosthold og samfunn - nettkurs



Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning (10 studiepoeng)
Undervisningstid: Oppstart hver dag, hele året
Varighet: 18 måneder
Pris: 12.850

Vi tilbyr kurs i kosthold og samfunn som nettkurs. Kosthold og samfunn er et kurs for deg som trenger kunnskap om råvarekunnskap, matsosiologi, ernæringspolitikk og kostholdsforskning.

Beskrivelse:
Kurset gir deg en grunnleggende innføring i hovedpunkter i norsk ernæringspolitikk, viktige metoder for å samle inn data om kostvaner og de ulike matvaregruppene i Norge: deres betydning som kilde for energi og næringsstoffer, historiske betydning, helseeffekter og deres plass i norsk kosthold.

Kurset består av følgende emner:
• Mat- og ernæringspolitikk
• Utviklingen i norsk kosthold
• Kostholdsundersøkelser
• Råvarekunnskap
• Måltidet
• Matsosiologi, matkultur, matetikk
• Arenaer for matrelatert folkehelsearbeid

Læringsmål:
Kurset gir en innføring i ulike metoder innen kostholdsforskning, hovedpunktene i norsk ernæringspolitikk og utbredelse av kostholdsrelaterte sykdommer i befolkningen. Videre gis det en oversikt over råvarekunnskap for de ulike matvaregruppene i Norge: deres betydning som kilde for energi og næringsstoffer, potensielle helseeffekter og deres plass i norsk kosthold.

Gjennomføring:
Studieløpet ditt er basert på arbeid med pensum, videoforelesninger, veiledningstekster, øvingsoppgaver, innsending av obligatoriske oppgaver, samt gjennomføring av en skriftlig eksamen. Fagstoffet på kursets nettsider er ordnet i en bestemt rekkefølge, slik at du lett forstår hva du skal gjøre til enhver tid. Du har gjennom hele studieløpet tilgang til en personlig veileder som svarer på faglige spørsmål og som kommenterer innsendingsoppgavene dine. I tillegg har du mange muligheter til å samarbeide og kommunisere med dine medstudenter på kursets nettsider.

Målgruppe for kurset

Kurset passer for deg som trenger kunnskap om hva maten vi spiser inneholder og hvilken betydning mat og måltider har i menneskers liv. Du får også en grunnleggende innføring i råvarekunnskap og ernæringspolitikk.

Opptakskrav:
• Du må ha generell studiekompetanse eller godkjent realkompetanse. Det er en forutsetning for gjennomføring av dette kurset at du har dokumentert kunnskap i fysiologi tilsvarende kurset FYS, i sykdomslære tilsvarende kurset SYK og i grunnleggende ernæring tilsvarende kurset ERN1.

Kursmateriell

Inkludert i prisen:
• Kurs i studieteknikk
• Eksamensavgift
• Tilgang til klasserom på nett
• Veilederoppfølging
• Retting av innsendingsoppgaver
• Medlemskap i studentunionen ved Høyskolen Kristiania

Eksamen / sertifisering

Hjemmeeksamen - varighet 3 døgn