Kosthold og overvekt hos personer med psykisk utviklingshemming



Kursarrangør: Fagakademiet
Sted: Clarion Hotel Ernst
          Vest-Agder, Kristiansand
Kursadresse: Rådhusgata 2, 4664 Kristiansand (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 1 dag
Pris: 2.650

Vi tilbyr kurs i kosthold og overvekt hos personer med psykisk utviklingshemming. Det kan være utfordrende for ansatte som jobber med personer med psykisk utviklingshemming å sikre at brukerne får et variert og godt kosthold, hindre overvekt og innarbeide gode vaner.

Hvordan kan vi være gode rollemodeller og veilede brukerne til et riktigere kosthold? Hva gjør vi hvis brukeren veier for mye og bør gå ned i vekt? Flere av brukerne har dessuten ofte tilleggsdiagnoser som cøliaki eller diabetes. På denne dagen møter du en sprudlende opplagt foreleser med mye erfaring i arbeid med målgruppen.

Formålet er å gi deltakerne trygghet og kunnskap om:
• Hvordan sørge for et variert og godt kosthold for brukerne
• Hvordan unngå overvekt
• Hvilke tilleggsdiagnoser som har innvirkning på kostholdet


Kosthold:

Temaer som vil bli belyst:
• De 13 nasjonale kostrådene: hva er vi anbefalt å spise for å fremme god helse
• Variert, sunt kosthold
• Hvordan unngå overvekt
• Kosthold ved vektreduksjon
• Hva velger vi i diettjungelen
• Magert, grovt, ofte, grønt, litt av og til - planlegging!
• Tallerkenmodellen

• Måltidsrytme
• Kosemat
• Hvor ofte og hvor mye
• Søtningsstoffer
• Mat som forsterker
• Hvordan planlegge en dag- og ukesmeny
• Kaloriberegning
• Forsyne seg selv eller matpakke
• Kort om spesielle kosthensyn


Foreleser: Hanne Lessner

Hanne Lessner er utdannet klinisk ernæringsfysiolog fra Universitetet i Oslo, med mastergrad innen overvekt, kosthold og vektreduksjon. Lessner driver egen praksis, Ernæringsteamet, i Oslo, og tilbyr veiledning og behandling innenfor kosthold og ernæring, i samarbeid med fastleger og annet helsepersonell.

Hanne Lessner har flere års erfaring som leder av vektreduksjonsgrupper ved seksjon for preventiv kardiologi, klinikk for endokrinologi, sykelig overvekt og forebyggende medisin ved Oslo universitetssykehus HF. Lessner er også ansvarlig for kosthold og ernæring ved Idrettens Helsesenters behandlingstilbud for helseskadelig overvekt. De siste årene har hun vært tilknyttet voksenhabiliteringen på Akershus Universitetssykehus og BUP.

Målgruppe for kurset

Ansatte som jobber med personer med psykisk utviklingshemming

Kursmateriell

Kursavgiften inkluderer kursmateriell, fyldig kompendium, kaffe / te, frukt og lunsj