Kommunikasjon for eminente team



Kursarrangør: Fagakademiet AOF
Sted: Kleivstua Hotell AS
          Buskerud, Hole
Kursadresse: Dronningveien 500, 3531 Krokkleiva (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 2 dager
Pris: 5.890

Vi tilbyr kurs om kommunikasjon for eminente team. Formålet er å gjøre kommunikasjonen i et team effektiv og smidig, og forebygge eller bidra til å løse konflikt. På kurset lærer du en velprøvd kommunikasjonsmetode. Vante reaksjoner og fastlåste situasjoner tar nye vendinger med denne metoden.

Metoden er basert på Nonviolent Communication (NVC), en firetrinns kommunikasjonsprosess som er tatt i bruk i store deler av verden på alt fra skoler og arbeidsplasser til megling i krigssoner.

Innhold:
Du lærer blant annet å gjennomskue triggere for konflikt, som kritikk, anklager og krav - og forstå hvilket viktig budskap som ligger i dem. Du lærer å uttrykke og forstå egne behov, uten å invitere til forsvar eller angrep. Du lærer å skape samspill fremfor spisse albuer. Du blir oppmerksom på hvordan du reagerer i krevende situasjoner, og får økt bevissthet på dine egne indre motsetninger. Du jobber med å bryte gamle mønstre og skape nye måter å reagere på, som igjen åpner for at situasjoner kan ta helt nye vendinger. Gjennom praktiske øvelser får du førstehånds erfaring med hvilke reaksjoner du vekker med ulike kommunikasjonsstrategier.

Program:
• Innføring i konstruktive regler for god kommunikasjon
• Snakk for deg selv: Hva er projeksjon og hvordan frigjør du deg fra det
• Å snakke med versus å snakke om
• Empati: noe annet enn å være enig med
• Ja, men... og andre hindre for empati
• Hva trenger jeg: Hvordan uttrykker du egne behov så folk forstår deg

Forelesere: Ottar Mjelde og Maren Haugeto

Ottar Mjelde er kompetanseutvikler og gestaltcoach. Ottar har lang og bred erfaring med personlig veiledning og organisasjonsutvikling, opplæring, kursledelse og fasilitering og gjennomføring av endringsprosesser. Han har utdanning fra universitet og høgskole, og inngående kjennskap til problemstillinger knyttet til krysspress og ledelse innen offentlig sektor.

Maren Haugeto er konsulent, foredragsholder og gestaltcoach. Maren er utdannet filolog og har lang erfaring med formidling av kommunikasjonsteknikker og mental trening. Hun har jobbet og redaktør og journalist, og skrevet mye om kognitive teknikker for mestring. Som gestaltcoach har hun også erfaring med individuell veiledning og endringsprosesser.

Målgruppe for kurset:
Du som har personalansvar. Du som ønsker effektiv samhandling ved motstridende interesser, og ønsker å utvikle konstruktive relasjoner til medarbeidere, kolleger og ledere. Du som ønsker en innføring i en effektiv metode for konflikthåndtering.