Klassisk ballett



Kursarrangør: Bergen Dansesenter
Sted: Georgernes Verft 12, inngang E
          Hordaland, Bergen
Kursadresse: Georgernes Verft 12, 5011 Bergen (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Semesterstart hvert år i august og januar

Klassisk ballett for ungdom og voksne. Fra begynner til godt øvet nivå, bredt tilbud!

Mange råder alle som vil danse, enten det er moderne ballett, samtidsdans, showdans eller jazz, til å starte med klassisk ballett. En del toppidrettsutøvere trener ballett for å få en mer allsidig trening og for å få bedre koordinasjonen og balanse. Den klassiske terminologien er internasjonal og for det meste på fransk, som gir utøveren fordelen av å kunne forstå instruksjoner i ballettklasser over hele verden.

Preballett 6 år begynnere og fortsettere
Dette kurset er en kombinasjon mellom klassisk ballett og danselek. Elevene lærer de grunnleggende posisjonene, god holdning og disiplin i en avslappet og leken atmosfære. Musikken som brukes er hovedsakelig klassisk. Kurset er for barn fra 6 år.

Klassisk ballett barn (alle nivåer)
Vi underviser etter det engelske RAD-systemet. RAD (Royal Academy of Dance) har et svært detaljert undervisningsopplegg med en såkalt syllabus (øvelsesopplegg) for hvert trinn. Systemet omfatter hele progresjonen fra begynner-nivå for barn til avansert nivå for voksne. Musikken som brukes er hovedsakelig klassisk. Kurset er for barn fra 7-13 år.
Nå er det også mulig for barn nivå I - IV å gradere seg innenfor RAD-systemet i klassisk ballett hos oss.

Klassisk ballett ungdom/voksen begynner
Dette kurset er for voksne og ungdommer fra 13 år og oppover som ikke har danset klassisk ballett tidligere. Her lærer man de grunnleggende posisjonene og trinnene. Her trener man opp god kroppsholdning, styrke og fleksibilitet.

Klassisk ballett ungdom/voksen, fortsetter (nivå 1, 2 og 3)
Kursene bygger videre på begynnerkurset og man lærer mer avanserte trinn.
Disse kursene er for dansere med flere års erfaring.

Det er også mulig for ungdom/voksne å gradere seg innenfor RAD-systemet ved Bergen Dansesenter.

Bergen Dansesenter tilbyr 15 ukers kurs om høsten og 18 ukers kurs om våren. Vi har kurs for alle aldre på alle nivå, med kompetente dansepedagoger i alle kurs! Pris fra 2150.- til 2720,- avhengig av lengden på timer og semester. Prøvetimer arrangeres de to første ukene av hvert semester. Drop-in timer på våre kurs med avansert nivå!

Målgruppe for kurset

Barn og ungdom/voksne (fra 13 år)