Klassisk MassasjeSted: Rogaland, Haugesund
Rogaland
Kursadresse: Kvalamarken 5, 5514 Haugesund (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Alle dager: kl 09:00 – 17:00
Varighet: 8 dager
Pris: 5.290 pr del

Helsemassasje er utviklet fra Klassisk massasje og er en manipulasjon av kroppens mykvev, muskler og bindevev, med den hensikt å normalisere deres funksjoner.

2 x 4 dager(64 timer)
Kurset kan tas som selvstendig kurs.
Massasjekurset er obligatorisk i utdanningen til Muskelterapeut, som er NNH-godkjent. Ingen forutsetning: kurset er åpent for alle. Godkjent som faglig oppdatering hos NNH, 10 % rabatt til medlemmer.


Massasje virker avslappende, blod- og lymfesirkulasjon øker. Det frigis avslappende hormoner som oxytocin som kan være medvirkende til å senke angst, høyne smerteterskel, forbedre immunsystemet, senke blodtrykket og øke næringsopptaket.

Nyere forskning viser at massasje er angstdempende/ medisinreduserende samt reduserer musklenes spenning/gir økt avspenning, bedrer konsentrasjon, minsker produksjonen av stresshormoner og øker generell livsglede. I kurset ligger Bindevevsmassasje som er utviklet fra Klassisk massasje og er en metode som innebærer tøyning av bindevevet i huden som igjen påvirker de autonome nervetrådene i hudområdene fortrinnsvis på bekken, rygg og bolen. Dette har videre positiv innvirkning på blodsirkulasjon til de indre organer og deres funksjoner. Refleksmekanismene refereres til” den cutivicerale refleks”.

Du lærer å jobbe med nervesystemet inkl. bindevevet som ligger mellom huden og musklene med varierende teknikker og strøk. På kurset lærer du å gi massasje med olje. Det blir undervist i klassiske grunnleggende massasje- former – og arbeidsteknikker som brukes ved oljemassasje. Du vil lære å gi en avslappende kroppsmassasje helt fra tåspissene til hårrøttene, hvor du vil kunne gi hele kroppen, inklusiv armer, ben, ansikt, hender og føtter en helt spesiell fornemmelse av dyp avslapning.


Faglærer: Lillian Steinsvik, Naturmedisinsk Muskelterapeut, undervist på Sirius siden 2007

Eksamen / sertifisering

Ved bestått, gis Diplom og kursbevis.