GRS: Klasselesekurs for lærere på 1. - 7. trinn - nettkurs



Kursarrangør: BRO AOF
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 6 timer
Pris: 2.190

Vi tilbyr nettbasert GRS: klasselesekurs for lærere på 1. - 7. trinn. Formålet vil være å styrke sikker og kontrollert lesing (ordavkoding), sammen med fordypning, kritisk tenkning og argumentasjon (forståelse).

Innhold:
Kurset vil gi et grunnlag for at lærere i barneskolen skal kunne samarbeide om å styrke elevenes leseferdigheter. Det vil i løpet av kursdagen bli gitt en beskrivelse av innhold og gjennomføring, med forankring i teorier om språk, lesing og læring. Dette gjelder alle trinn på barnetrinnet, med tilpasninger til de laveste trinnene og for elever med ulike utfordringer. Elevsentrerte og inkluderende dialoger vil bli vektlagt som fundamentet for strukturert språk- og leseundervisning. Referanser og aktuelle kilder vil bli oppgitt.

Kursholder: Vigdis Refsahl

Vigdis Refsahl er utdannet cand.paed, med fordypning i pedagogisk-psykologisk rådgiving. Hun har sin praksis fra arbeid i skolen, PPT og Statped, med lesing og lesevansker som sitt viktigste arbeidsfelt. Hun har bred erfaring med systemrettet arbeid i kommuner og på skoler, fra de laveste trinn på barnetrinnet til videregående skoler og voksenopplæring. Hun har også vært delaktig i å utvikle og gjennomføre en videreutdanning av lærere innenfor språk- og leseopplæring.

Målgruppe for kurset:
Kurset retter seg mot lærere på 1. - 7. trinn

Opptakskrav:
• Ingen krav til forkunnskaper