Kajakk grunnkursKursarrangør: Friluftshuset Sørenga
Sted: Oppmøte er kl. 10.00 ved vårt kajakksted på Langøyene
          Akershus
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Kl 09:30 -17:00 begge dagene
Varighet: 2 dager
Pris: 3000

Dette kajakk grunnkurset går over to dager med utgangspunkt på Friluftshuset, Sørenga. Kurset gir deg grunnkurs hav, som er andre trinn på våttkort-stigen. Kurset er et omfattende og grunnleggende kurs i teknikk, planlegging, miljø og sikkerhet.

Innhold:
Etter en grunnleggende opplæring padler vi en tur ut på fjorden og bruker de mange øyene som base for trening og praktiske øvelser.

Kursinnhold for kajakk introkurs:
Kurset gir deg grunnleggende kompetanse i bruk av havkajakk med tilhørende utstyr. Kurset er andre trinn i våttkortstigen, og gir deg mulighet til å leie DNT Oslo og Omegn sine kajakker senere. Du trenger ingen erfaring eller tidligere kurs for å delta.

Kurset tar for seg sikkerhet, padleteknikk og redning. Du lærer å løfte, bære og sjøsette kajakken. Videre får du innføring i forskjellige padleteknikker og egenredning og kameratredning. Kurset begynner ofte med undervisning den første dagen og planlegging og utførelse av dagstur den andre dagen. Vi pleier å gå i land på flere av Oslofjordens øyer for pauser.

Målgruppe:
Alder: 16+ år

Utstyr, bekledning, mat og drikke:
I perioden oktober-april (eller når det er under 15 grader i vannet) er våtdrakt eller tørrdrakt, neoprensko og votter inkludert i prisen. På de aller fleste kurs har vi nok tørrdrakter når dette trengs. Vi kan imidlertid ikke garantere at det alltid er tørrdrakter nok til alle deltakerne, både grunnet reparasjoner og andre kurs. Er det ikke nok tørrdrakter får du låne våtdrakt.

Nedenfor finner dere anbefalinger for klær og utstyr. Merk at klesanbefalingene gjelder spesielt med tanke på de første og siste kursene i sesongen, når det kan være kaldt både i vannet og lufta.

Ta med:
• Ullundertøy (trøye og stillongs), ullsokker
• Vindjakke/ regnjakke utenpå ved behov
• Ta med deg klesskift, bukse og genser til bruk på land, slik at du holder deg tørr og varm under hele turen.
• Småting som lue, votter, solbriller, caps, solkrem, toalettsaker, håndkle og badetøy er også fint å ha med hvis temperatur tilsier dette
• Ta med våtsko, badesko, neoprensko eller joggesko med tynn såle. Det å ta kurset barbeint vil lede til gnagsår.
Pakk alt i vanntett pakkpose, slik at ikke utstyret blir vått på tur.

Mat og drikke
Du må du selv sørge for å ta med mat og drikke for begge kursdager.

Oppmøte:
Oppmøte er kl. 10.00 ved vårt kajakksted på Langøyene. Dette korresponderer med båt fra Rådhuset.

På Langøyene følger du grusveien fra brygga mot stranda på den andre siden. Du finner et rødt lagerhus på venstre side av veien merket med DNT skilt. Dette er vårt kurssted og kurslederne møter deg der.

Avslutning: Kurset avsluttes på Langøyene søndag ca. kl 16.50. Vi legger opp til felles retur med båten.

Eksamen / sertifisering:
Deltakere vil motta våttkort etter bestått kurs. Våttkort er en del av Norges Padleforbunds kursstige. Kursansvarlig er instruktør som er godkjent av Norges Padleforbund og er den som må usteder våttkortet.

Krav for å bestå kurset er å greie kameratredning.

Pris:
Prisen inkluderer kurs, våttkort, kajakk, åre, spruttrekk og vest. Dersom du ikke er medlem i DNT, gjelder et tillegg på kroner 400,-. MERK! Kursavgiften inkluderer ikke transport tur/retur Langøyene, dette må deltakeren dekke selv.