Jotunheimen øst - vestKursarrangør: DNT Fjellsport Oslo
Sted: Oppmøte i Otta klokken 16.30, derifra er det felles transport til Gjendesheim.
          Oppland, Lom
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 6 dager
Pris: 10.998

Bli med på den ultimate turen gjennom Jotunheimen hvor vi går fra Gjendesheim i øst til Turtagrø i vest, over noen av de aller flotteste toppene Jotunheimen har å by på

Høgruta har sin egen hjemmeside. Sjekk ut Høgruta i Jotunheimen her. Bli inspirert gjennom å se NRK sin dokumentar om en gruppe fra DNT "På topptur i Jotunheimen".

Program

Dag 1 : Ankomst Gjendesheim
Oppmøte i Otta klokken 16.30, derifra er det felles transport til Gjendesheim.

Dag 2 : Gjendesheim - Glitterheim
19 km, 1.400 høydemeter. Høyeste punkt: Nautgardstinden 2.258 moh.
Ruten følger den merkede vinterløypa fra Gjendesheim til Glitterheim forbi østenden av Bessvatn, videre forbi østenden av Russvatnet, herifra øst for Russfjellet og opp sydøst-flanken til toppen av Nautgardstinden 2258 moh. Det er også mulig å starte oppstigningen ved Russtangen. Nedkjøringen følger nordvest-ryggen fra toppen og videre ned vest-flankene mot Gliterheim. Ved dårlig vær følges merket løype over Hestlægerhøe og ned til Glitterheim, 16 km.

Dag 3 : Glitterheim - Spiterstulen
15 km, 1.100 høydemeter. Høyeste punkt: Glittertind: 2.465 moh
Ruten følger normalruten til Glittertind 2465 moh. Nedkjøringen er mot vest ned ryggen/renne til bunnen av Steindalen og herfra over Skautkampen ned til Spiterstulen. Ved dårlig vær følger man merket løype, 16 km.

Dag 4: Spiterstulen - Leirvassbu
25 km, 1.800 høydemeter. Høyeste punkt: Galdhøpiggen 2.469 moh
Ruten følger normalruten fra Spiterstulen og opp til Galdhøpiggen, så ned langs Piggbrean og videre til Porten, ned Porten og over Storjuvbrean til Illåbandet, deretter ned på Nordre Illåbrean og opp til Øvre Tverråbandet, så videre over Tverråbrean opp til Bukkholsbandet og ned Bukkholsbrean til øverst i Visdalen. Deretter over Panna, Troget og leirvatnet til Leirvassbu. Ved dårlig vær følger man merket løype opp Visdalen, 15 km

Dag 5 : Leirvassbu - Skogadalsbøen
19 km, 1.000 høydemeter. Høyeste punkt: Rauddalstind 2.157 moh
Ruten følger kvistetløype sørvestover i Gravdalen, så sørøstover opp Simledalen, opp Alvbreen og opp på Rauddalstind. Nedkjøring mot nordvest og så opp på topp 1.931, deretter ned nordflankene til Gravdalsdammen og videre ut Storutladalen og ned til Skogadalsbøen. Ved dårlig vær følger man merket løype i Gravdalen og Storutladalen, 17 km

Dag 6 : Skogadalsbøen - Turtagrø
14 km, 1.200 høydemeter. Høyeste punkt: Fannaråki 2.068 moh
Ruten følger kvistetløype nordover til vi kryssser Storebrui, så opp Gjertvassdalen til Gjertvatnet og Keisarpasset, videre opp til Fanaråknosi og deretter bort til Fannaråki. Nedkjøring i vestflanken til Steindalen og videre ned til Helgedalsbotnen og ut Helgedalen til Turtagrø. Ved dårlig vær følger man merket løype over Keiserpasset, Skautehaugane og ut Helgedalen, 14 km. Felles transport fra Turtagrø til Sogndal.

Vi tar forbehold om endring av ruten avhengig av været og snøforholdene. Ved uegnet vær- og snøforhold vil vi kunne følge merkede løper mellom hyttene.

Målgruppe for kurset

Forkunnskaper
Du må kunne kjøre komfortabelt ned svart løype i alpinanlegg og off-piste under varierende forhold. Må kjenne eget utstyr godt, og være i generelt god form. Lederne forbeholder seg retten til å sende hjem deltakere som er i for dårlig form og som ikke har skiferdigheter for å gjennomføre turen sikkert. Dette er en tung tur, det er lange etapper alle dagene, så du må ha gått en del på topptur og være vant til lange dager på tur for å kunne være med på denne turen.
Aldersgrense 18 år.

Kursmateriell

Personlig utstyr:

Skiutstyr: fjellski med stålkanter.

Turutstyr: blant annet breutstyr, kart, kompass, spade, søkestang, førstehjelp, ryggsekk (evt. med plastsekk innvendig mot fuktighet), snøbriller, hodelykt, sovepose, termos, drikkeflaske og mat.

Bekledning for vinterfjellet: blant annet vind- og vanntett ytterbekledning (med hette), lue, vindvotter og votter (+ reserve), tykk genser eller dunjakke, ullundertøy, ullsokker, ekstra klesskift og gamasjer.

Breutstyr:
Sittesele, 2 stk. kortslynger, 1 stk. vanlig karabiner og 1 stk. skrukarabin. Beregn ekstra plass i sekken til å bære breutstyr visse strekninger på turen.

Om Kursagenten.no

Kursagenten er Norges største formidlingstjeneste for kurs. Søk blant alle typer kurs for bedrifter og privatpersoner.

Kundeservice

Finner du ikke kurset du er på jakt etter?
Kontakt oss gjerne så kan vi hjelpe deg.

Annonsere kurs?

Vil du ha flere kursdeltakere?
Da er vi her til a hjelpe deg.

Vi du vite mer hvordan vi kan hjelpe deg og ditt firma?

©Kursagenten AS
Orgnr 984 246 595 MVA
Fekjan 13, 1394 Nesbru
Tlf: 417 65 300

Vi tar ikke ansvar for innhold som tilhører våre medlemmer. Dette gjelder kursoppføringer, artikler og eksterne lenker.