Språkvansker hos barn - nettkurs



Kursarrangør: BRO AOF
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: kl 17:30 - 20:30
Varighet: 3 timer
Pris: 1.390

Vi tilbyr nettkurs om BHG, SFO/AKS: Språkvansker hos barn. Mange barn strever med tilegnelse av språk i tidlig alder, og utviklingsmessige språkvansker rammer 5 - 7 % av alle barn. Tidlige tegn på varige språkvansker kan være at barnet er stille allerede som baby og har lite babling.

Innhold:
Det kan også vise liten interesse for sosialt samspill, og bare bruke ett ords-ytringer frem til 1 ½ års alder. Noen strever med å forstå språket, som f.eks felles beskjeder, og noen har uttalevansker. Barn som strever med språket leker gjerne med yngre barn, og flere får lese- og skrivevansker i skolealder. Siden denne typen språkvansker er medfødte, vil de ofte vedvare over i skolealder, og statistisk kan en finne 1 - 2 elever med utviklingsmessige vansker i hver klasse. Hvordan kan vi oppdage og hjelpe barn med språkvansker så tidlig som mulig?

Agenda:
• Hvordan identifisere en forsinket språkutvikling
• Hva kan være tegn på vedvarende språkvansker
• Hvem skal vi kontakte for hjelp til tilrettelegging i hverdagen - og når skal vi melde fra
• Hvordan kan vi samarbeide med foreldre og foresatte
• Enkle grep / verktøy for tilrettelegging i hverdagen - i tillegg til spesialpedagogiske tiltak

Kursholder: Unni Espenakk

Unni Espenakk er utdannet logoped med embetseksamen i spesialpedagogikk og studier i anvendt lingvistikk. Hun har jobbet i mange år i Statped, hovedsaklig med språkvansker hos barn og unge. Unni har lang erfaring som kursholder, og har ledet flere store prosjekter i kommuner og fylker, samt vært sentral i å arrangere internasjonale konferanser om språk og lesing. I tillegg er hun medforfatter av TRAS og Språkveilederen.

Målgruppe for kurset:
Alle som jobber i barnehage, SFO/AKS og lærere fra 1 - 7 trinn

Opptakskrav:
• Ingen krav til forkunnskaper