Intuitivt maleri (helg)Kursarrangør: Nydalen Kunstskole AS
Sted: Nydalen Kunstskole
          Oslo, Nydalen
Kursadresse: Gjerdrumsvei 17, 0484 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid:
Fredag, kl 18:00 - 21:00
Lørdag og søndag, kl 10:30 - 17:00
Varighet: 1 helg
Pris: 2.600

Vi tilbyr malekurs i intuitivt maleri som helgekurs. Kurset handler om at du fortaper deg, gir slipp på forventninger og lytter til det som oppstår i samspillet mellom deg og bildet. Vi responderer uten å reflektere over hvorvidt det som oppstår i bildet er flinkt eller ikke, banalt eller "kult".

Innhold:
Du kommer i flyt, som gir en god opplevelsen av å gi slipp opp på kontrollen. Forståelsen for maleriet oppstår gjennom tilstedeværelsen i arbeidet, kontakten med farger, flater og linjer. Vi bærer alle på dype personlige språk som kommer til uttrykk i måten vi ser og sanser verden på, og i måten vi bruker kroppen og sinnet vårt på.

Dette kurset er en prosess der du med maleriet som medium lærer å bruke det du selv til enhver tid er, som utgangspunkt for en kunstnerisk og personlig utvikling. Du blir ledet inn i en oppgaverekke som består av tilstedeværelse, utforskning og refleksjon over eget språk. Sakte ledes du til en dypere forståelse av ditt maleriske språk, slik at du kan få en dypere glede av å male.

Å oppleve det å male som meningsfullt handler i stor grad om å få kontakt med sin egen historie, se sitt eget særegne språk og blikk på verden. Det intuitive er i denne sammenhengen en prosess vi går inn i, og det som kommer til uttrykk i bildene handler om hvem vi er og hvor vi er i livet.

Lærer: Henriette Emilie Finne

Målgruppe for kurset

Kurset passer for deg som er nybegynner, og for deg som har malt litt på egenhånd, men som ønsker å få tak i ditt eget språk og uttrykk. Kurset passer også godt for deg som har malt en stund, men som ønsker deg mer tilstedeværelse i og forståelse for de kunstneriske ressursene i din egen fortelling.

Kursmateriell

Kursavgiften inkluderer kursmateriell