Introduksjonskurs til båtførerprøven - nettkursKursarrangør: Maritim Kompetanse
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Når det passer deg
Varighet: 10 dager
Pris: 199

Vi tilbyr intensivkurs til båtførerprøven. Båtførerprøven er obligatorisk for alle født etter 1980 som skal føre båt lengre enn 8 meter eller båt med mer enn 25 hk. Båtførersertifikatet gir deg mulighet til å føre båt opp til 15 meter (50 fot) med ubegrenset antall hk.

Innhold:
Dette er et introduksjonskurs til båtførerprøven hvor du blir bedre kjent med viktige tema som vikepliktregler og sikkerhet ombord. Kurset består av både instruksjons-videoer og arbeidsoppgaver. Kurset fungerer også godt som et oppfriskningskurs for deg som har vært igjennom det før, men vil ha en påminnelse innen sentrale tema for båtførere. Innholdet dekker ikke hele pensumet til båtførerprøven, men gir deg en god forsmak på hva som skal til for å få båtførerbevis. Husk at du kan bruke pauseknappen når som helst under kurset, dette gir deg tid til å ta notater underveis. Lykke til med kurset.

Innhold:
• Velkommen til kurs
• Fortøyning
• Manøvrering
• Øvingsoppgave 1
• Trim og stabilitet
• Øvingsoppgave 2
• Vikeregler på sjøen
• Øvingsoppgave 3

Målgruppe:
Alle som ønsker å ta båtførerprøven

Forkunnskaper:
Ingen krav til forkunnskaper

Kursmateriell:
Ta med en enkel kalkulator på kursdagen. Maritim Kompetanse stiller med alt nødvendig kursmateriell. Det inkluderer også datautstyr til eksamen.

Eksamen / sertifisering:
Etter endt kurs avslutter vi med å avlegge eksamen elektronisk, vi stiller med alt av utstyr til dette formål (Datautstyr, kart, parallellforskyver osv). Prøven kan tas fra og med fylte 14 år og hvis bestått blir Båtførersertifikatet utsendt ved fylte 16 år av Norsk Test på oppdrag av Sjøfartsdirektoratet. Eksamensavgiften til Norsk Test AS vil komme i tillegg.

Eksamensavgift til Norsk Test AS kommer i tillegg og er på kr. 744,­-. Du er selv ansvarlige for å melde deg opp til eksamen og betale eksamensavgiften før kursdagen. Det er ikke mulig å ta eksamen før eksamensavgiften er betalt. Registrering er mulig selv om du ikke vet hvilken dag du skal på kurs.

Hvis du er uheldig og ikke består båtførerprøven gir vi deg muligheten til å delta på kurs igjen 1 gang uten ekstra kostnader, dette tilbudet gjelder 1 år fra førstegangs deltagelse.

Merk at det må gå minst 14 dager før du kan gå opp til ny eksamen.