Introduksjonskurs ART trening av barn og unges sosiale kompetanse



Kursarrangør: Fagakademiet AOF
Sted: Fagforbundet
          Oslo, Sentrum
Kursadresse: Keysers gate 15, 0165 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 2 dager
Pris: 3.000

Vi tilbyr introduksjonskurs i ART - trening av barn og unges sosiale kompetanse. Kurset er ment å gi god innsikt i ART programmet og hvordan man lykkes med implementering, samt gi konkrete verktøy til barn for å mestre sin hverdag og til voksne for å forstå og arbeide med atferd som utfordrer.

Innhold:
ART er et program for trening av sosial kompetanse som fortsatt er i vekst i Norge. Dette kurset vil gi deg innsikt i ART-metodens grunnprinsipper som er sinnemestring, sosial ferdighetstrening og moralsk resonnering. Metoden er blitt tatt i bruk i stadig flere virksomheter innen oppvekst, helse, barnevern og behandlingsinstitusjoner og gir svært gode resultater. Kurset vil gi deg bevisstgjørende kunnskap samt en rekke teknikker for hvordan du bedre kan håndtere utagerende og aggressiv atferd. Det vil også gi deg en grundig innsikt i hvordan lykkes med å implementere programmet.

Program:
• Sosial kompetanse
• ART-metoden som tiltak for forebygging, redusering og endring av atferdsvansker blant barn og unge
• ART i praksis
• Ulike arenaer hvor ART kan brukes
• Tilleggsprogrammer
• Sosial ferdighetstrening - prososiale handlingsalternativer
• Sinnekontroll og aggresjonsreduserende tiltak
• Moralsk resonnering - perspektivtaking og ansvarlige beslutninger stimuleres
• Veien videre - hvordan bruke det du har lært

Vi legger opp til utstrakt bruk av dialog, diskusjon og erfaringsutveksling, noe som vil gi deg økt forståelse for temaet og utvide ditt faglige nettverk. Kurset er praktisk rettet ved at teori kobles til praksis ved bruk av eksempler og øvelser.

Foreleser: Tutte Mitchell Olsen

Tutte Mitchell Olsen, kompetanserådgiver i Fagakademiet. Hun er spesialpedagog med mastergrad i barnevern og har de siste årene vært høyskolelektor ved Senter for sosial kompetanse på Diakonhjemmet Høgskole. Tutte har mange års erfaring fra barnevernet og arbeid med barn, unge og familier. Hun har vært medforfatter i programmanualer og fagbøker for ART-metoden, hun er godkjent instruktør til å sertifisere ART- og FamilieART-trenere.

Andre ting Tutte jobber med er metode- og implementeringsveiledning, samt veiledning i miljøterapi. Hun har vært engasjert til oppdrag i barnehager, skoler og institusjoner i inn- og utland, hun har gitt opplæring og veiledning innenfor prosjektet Children and Youth in Risk (CYAR) i Russland. Tutte har vært foreleser på ulike nasjonale og internasjonale konferanser. Hun har vært fast kursholder for Confex i ART-metoden og ble i 2012 kåret til årets kursleder.

Målgruppe for kurset:
Personer som arbeider med barn og unge i barnehage, skole, PPT, helsetjeneste, SFO, bofellesskap, institusjoner, barneverntjenesten, kriminalomsorgen, SLT og politi.

Eksamen / sertifisering:
Studieform og avsluttende prøve. Det utstedes kursbevis og kurset kvalifiserer til videre ART-trenerutdanning.