Grunnkurs vin



Sted: Holbergs Terasse Kurs- og Konferansesenter
          Oslo
Kursadresse: Stensberggata 27, 0170 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Tirsdager og onsdager kl. 10.00 – 16.00
Siste dag slutter kl 15:00
Varighet: 4 dager
Pris: 7.900
Neste kurs: 17.09.2024 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr grunnkurs vin. For mange er det tilfredsstillende med et grunnkurs for å føle seg tryggere i sin arbeidshverdag. Noen velger derimot å bygge videre på kunnskapen fra grunnkurset og fortsetter videre med Grunnkurs fordypning eller Sommelierstudiet.

Kursoppbygging:
Gjennom 4 intensive dager vil du få mulighet til å løfte din kunnskap om verdens viner, samt få en bedre forståelse for smaketeknikk og hvordan kombinere mat og vin. Målsettingen er at du skal tilegne deg generell basiskunnskap om de viktigste vindruene hvor de dyrkes og hvilke vinstiler de gir. Kurset tar utgangspunkt i de viktigste druer, hvor de dyrkes og i hvilken stiler. På denne måten berører vi vinland og regioner på flere kontinenter, og vinstiler fra de mest klassiske til nykommere. I tillegg fokuseres det på grunnprinsipper rundt mat og vin i kombinasjon og flere praktiske elementer rundt håndtering av vin, som for eksempel åpning/servering, dekantering og riktig oppbevaring.

Målgruppe:
Kurset er åpent for alle. Du må ikke jobbe i hotell- og restaurant for å gå dette kurset. Kurset passer godt for deg som ikke ønsker eller har anledning til et fullt vinkelnerstudie, men vil lære mest mulig på kort tid. Kurset er åpent for alle - du trenger ikke å være knyttet til hotell- og restaurantbransjen.

Eksamen / sertifisering:
Uformell test for å måle ditt kunnskapsløft: Alle testes første og siste dag så man kan se sin fremgang i løpet av kurset.

Kurset inkluderer:
• Lett lunsj og frukt
• Kaffe / te
• Sann Pellegrino / Acqua Panna
• Ca 24 viner
• Stikkordskompendier
• Kursbevis
• Alle får stikkordskompendier laget av NSU for at studentene skal kunne forberede seg til forelesning.

Anbefalt litteratur:
- Wine Folly, kun tilgjengelig på engelsk
(anbefales å bestille på nett god tid i forveien da den til tider kan være vanskelig å få tak i)

Betingelser:
Påmelding er bindene. Avbestilling til kurset skal være skriftlig og sendes til post(at)vinkelneren.no. Ved avbestilling, uansett årsak, belastes et administrasjonsgebyr på kr 750,- Ved avbestilling senere enn 4 uker før kursstart, uansett årsak, påløper et avbestillingsgebyr pålydende 50 % av kursavgiften. Ved avbestilling senere enn 14 dager før uansett årsak, belastes hele kursavgiften. Ved å sende inn påmeldingen bekrefter du at du lest og godtatt betingelsene.

Vis flere tilsvarende kurs: