Innføring i spesialpedagogikk



Sted: Aust-Agder, Arendal
Aust-Agder
Kursadresse: Myreneveien 30, 4847 Arendal (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning (30 studiepoeng)
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 2 semester
Pris: fra 29.100

Vi tilbyr innføring i spesialpedagogikk. Studiet er grunnet i behovet for spesialpedagogisk kunnskap for de som arbeider i barnehage, skolefritidsordning eller på ulike trinn i opplæringsforløpet, og som ikke har pedagogisk utdanning på høgskolenivå.

Innhold:
Denne yrkesgruppen har et stort ansvar og derav behov for spesialpedagogisk kunnskap for bedre å kunne tilrettelegge arbeidet med barn, unge og voksne med særskilte opplæringsbehov.

Studiet er delt inn i to emner:
Emne 1) Grunnleggende forståelse for det spesialpedagogisk arbeidet:
• Emnet legger vekt på å gi deg en grunnleggende forståelse for det spesialpedagogiske arbeidsfeltet. Det rettes særlig fokus mot rammefaktorer, sentrale begreper og etiske prinsipper. Emnet vil gi deg kunnskap om barn og unges utvikling og gi muligheter til å reflektere over ulike spesialpedagogiske tiltak.

Emne 2) Læring og utvikling for grupper med særskilte opplæringsbehov:
• Emnet har fokus på ulike typer lærevansker hos barn og unge. Det legges vekt på evnen til å se muligheter og utfordringer i et individ- og systemperspektiv. Du skal kunne anvende teori og vise evne til kritisk tenkning ved vurdering av ulike tiltak og opplæringsbehov.

Gjennomføring:
Undervisningen gjennomføres som klasseromsundervisning og / eller virtuelt klasserom. Undervisningen er basert på teori, oppgaveløsning og diskusjoner.

Foreleserne:
Alle forelesere er ansatt ved, eller har faglig godkjenning fra OsloMet - storbyuniversitetet

Lånekassen:
Utdanningen er godkjent i Lånekassen for lån og stipend etter gjeldende regler. Søknad sendes elektronisk til lånekassen på www.lanekassen.no.

Målgruppe for kurset:
Studiet passer for deg som arbeider i barnehage, skolefritidsordning eller på ulike trinn i opplæringsforløpet, uten pedagogisk utdanning på høgskolenivå. Studiet er også aktuelt for deg som arbeider med opplæring eller med tilrettelegging for barn, unge eller voksne med særskilte behov, for eksempel innen idrett og annen frivillig virksomhet.

Opptakskrav:
• Generell studiekompetanse eller tilsvarende realkompetanse

Eksamen / sertifisering:
1. semester: Muntlig eksamen i grupper på 3 - 5 studenter
2. semester: Individuell prosjekteksamen

Vis flere tilsvarende kurs: