Impro / ballett (trinn 4 - 7)Kursarrangør: Den Norske Ballettskole
Sted: Montesorriskolen
          Akershus, Bærum / Sandvika
Kursadresse: Ballerud alle 1, 1363 Høvik (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Fredager, kl 14:00 - 15:00
Varighet: 15 uker
Pris: 2.490

Vi tilbyr kurs i impro / ballett for barn. Ballett trening gir en flott holdning, kroppsbeherskelse og grasiøsitet som man bærer med seg resten av livet. Dette er den mest krevende og estetisk danseformen.

Innhold:
Ballett trening er grunnlaget for all dans da den gir styrke, smidighet og utvikler en balansert kropp. Selv store idrettsutøvere innen grener som slalom, roing, skøyter m.m. trener ballett for å utvikle kroppslige ferdigheter og som er fordelaktig for idretten. Før man er 9/10 år er ballett treningen basert på danselek og utvikling av rytme, koordinasjon, musikalitet, innlevelse og gleden i å bevege seg over gulvet til vakker klassisk musikk.

Fra 9/10 års alderen starter en mer profesjonell tilnærming med mer vektlegging av systematikk og metode for hvordan bevegelsene utføres. Treninger blir fra 10 - 12 års alderen mer statisk for å opparbeide riktige posisjoner og kontroll i utføringen av bevegelsene, før man igjen begynner å putte mer dans inn igjen.

Undervisningen foregår etter den anerkjente Vaganova-metoden, som har frembragt verdens beste dansere. Satsningspartiene i ballett danser i forskjellige produksjoner, slik som Nøtteknekkeren, Snehvit, Peer Gynt m.m som settes opp på profesjonelle scener hvor elevene også danser med profesjonelle dansere fra Ukraina.

Målgruppe for kurset

Barn i aldersgruppen fra trinn 4 - 7 som ønsker kurs i impro / ballett