Årsstudium - Idrett og samfunn



Kursarrangør: Norges Idrettshøyskole
Sted: Norges Idrettshøgskole, Sognsvann
          Oslo, Kringsjå
Kursadresse: Sognsveien 220, 0863 Oslo (kart)
Type:Studie / yrkesutdanning (60 studiepoeng)
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 1 år
Pris: 930 pr semester

Årsstudiet i idrett og samfunn benytter filosofiske, sosiologiske, kulturelle og historiske perspektiver til å vurdere idrett som kulturfenomen, og hvilken verdi idretten har i samfunnet.

Innhold:
Utdanningen gir deg forståelse av hvilken betydning idrett har for individer, ulike befolkningsgrupper, samfunn og kulturer, og hvordan idretten blir og har blitt påvirket av samfunnet det er en del av. Du får innsikt i idrettens betydning for individ og samfunn gjennom fagområder som idrettssosiologi og idrett og media. Du lærer blant annet om hvordan idretten har blitt som den har blitt, forholdet mellom idrett og miljø, og om idrett, etikk og filosofi.

Organisering og arbeidsformer:
Utdanningen er lagt opp slik at du lærer å undersøke og formidle forholdet mellom idrett, individ og samfunn på en systematisk og vurderende måte. Undervisningen er en kombinasjon av lærerstyrt undervisning, ulike former for gruppearbeid, framføringer og individuelt studium.

Videre utdanning:
Årsstudiet i idrett og samfunn kan inngå i en bachelorgrad i Sport management/ idrett og samfunn, og kvalifiserer da for opptak til master i idrettsvitenskap. Studiet kan også kombineres med andre utdanninger.

Muligheter i arbeidslivet:
I kombinasjon med andre studier vil programmet gi en plattform for å arbeide med idrett som journalist, med idrettspolitikk eller i offentlig forvaltning m.m.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker årsstudiet i idrett og samfunn

Opptakskrav:
• Generell studiekompetanse eller realkompetanse