Nordisk IPS-konferanse 2024 - webinar



Kursarrangør: Fagfokus AS
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid:
Dag 1 kl 10:15 - 15:45
Dag 2 kl 09:00 - 19:30
Varighet: 2 dager
Pris: fra 1.990
Neste kurs: 06.05.2024 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr Nordisk IPS-konferanse 2024 som webinar. Den Nordiske IPS konferansen arrangeres sammen med vår svenske søsterorganisasjon, og i tett samarbeid med nettverkene som arbeider med IPS i første rekke i Norge, Sverige og Danmark og Finland.

Litt om konferansen:
Alle de nordiske landene har stort sett de samme rammebetingelser og sikkerhetsnett. I alle landene har metoden slått rot, og gått over fra prosjektfaser til implementering. Overgangene medfører nye utfordringer for systemer som skal samarbeide, og implementeringen skyves i to hovedretninger: IPS som behandlingsmetode og IPS som arbeidsinkludering.

Hva skjer når store systemer skal samarbeide både på individ og systemnivå? Her får du erfaringer fra hele Norden, og vi ser nærmere på hva du som behandler, jobbspesialist og metodeveileder vil møte av nye utfordringer. Sett av to dager til den eneste konferansen i sitt slag, og bygg nettverk med nordiske utøver av IPS-faget.

Program dag 1:
kl 10:15 - 11:00 Hva skjer når IPS implementeres i vanlig drift:
IPSNOR er et forskningsprosjekt som følger implementering av IPS i Nord Norge gjennom intervjuer, spørreundersøkelser og registerdata. Forelesningen vil presentere resultater fra prosjektet som omhandler både data fra jobbspesialister og effekter på arbeidsdeltagelse på samfunnsnivå. Hva skjer når store systemer skal samarbeide?
- Beate Brinchmann, Leder for IPSNOR

kl 11:15 - 12:00 IPS +
IPS + er et forsknings- og utviklingsprosjekt ved Seksjon for Tidlig Psykosebehandling og Seksjon for Behandlingsforskning, Oslo Universitetssykehus. I tillegg til data knyttet til arbeid og utdanning, er det i prosjektet registrert ulike kliniske, kognitive og funksjonelle mål. Resultater, erfaringer og kvalitative funn vil bli presentert i innlegget.
- June Ullevoldsæter Lystad, PH.D. Oslo Universitetssykehus

kl 12:15 - 13:00 IPS UNG - fællesskabende aktiviteter blandt de unge som et virksomt redskab i indsatsen:
IPSCenter Danmark har i et par udviklingsprojekter arbejdet med at udvikle og målrette IPS-metoden til unge, der lever med en psykisk lidelse eller psykisk sårbarhed. Et af de virksomme redskaber i IPS UNG er at samle de unge i grupper og arbejde med fællesskabende aktiviteter. Innlegget er på dansk.
- Lars Olaf Nielsen, Direktør

kl 14:00 - 14:45 IPS for pasienter med OCD:
I en forelesning med workshop-element går Erik gjennom hva OCD er og hva som gjør at pasienter med OCD står utenfor arbeidsmarkedet. Erik vil også presentere en pågående studie som gjennomføres i Region Stockholm der man tester om IPS for denne gruppen. Erik vil med sin egen måte å forelese på involvere deltakerne for å utforske mulighetene og utfordringene ved IPS metoden i bruk for OCD pasienter. Innlegget er på Svensk.
- Erik Andersson, Psykolog

kl 15:00 - 15:45 Integrering av IPS i psykosvården:
Sedan 2019 har via Samordningsförbundet Stockholm stad projektet ”Integrering av IPS i psykosvården – Lumena” bedrivits. Det är ett samverkansprojektet där arbetsspecialister arbetar integrerat på fem olika psykosmottagningar i Stockholms län för att erbjuda IPS på ett programtroget sätt som möjligt. Vi kommer dela med oss av de framgångsfaktorer och de utmaningar som kommer av att arbeta integrerat hos psykiatrin.
- Jonas Andersson, Projektledare

Program dag 2:
kl 09:00 - 09:45 IPS in Finland - experiences of implementation and outcomes:
Where are we now with IPS in Finland, and what challenges and successes do we have in implementation? Nora will also be sharing the impacts of IPS on employment and psycho-social well-being of the customer in Finland. The lecture is given in English.
- Noora Sipilä, Forsker

kl 10:00 - 10:45 Hvilken forskjell gjør IPS-støtten for det enkelte individet:
I en dialog mellom Anne, som jobber som IPS-veileder, og Jenny som har erfaring med psykisk lidelse, og har IPS-støtte, får vi høre mer om hva IPS-støtten betyr for den enkelte. Anne og Jenny diskuterer også spørsmålet om en mentor, i tillegg til IPS-støtten, kan gjøre en forskjell for den enkelte individet.
- Anne Schildt, IPS-veileder og prosjektleder
- Jenny Düring, Velferdsviter

kl 11:00 - 11:45 Oppfatninger om IPS fra et samarbeidsperspektiv:
En presentasjon av hvordan involverte parter i kommune-prosjektet 'Et bærekraftig arbeidsliv', har opplevd at IPS-metoden har bidratt til å forbedre den viktige myndighetssamarbeidet som trengs for å støtte innbyggere med psykisk uhelse til å komme i arbeid eller annen sysselsetting.
- Eva L Bergsten, Universitetslektor
- Lisbeth Kristiansen, Professor

kl 12:30 - 13:15 IPS for personer med avhengighetsproblemer:
Samordningsförbundet i Stockholms by gjennomfører et prosjekt som retter seg mot personer med avhengighetsproblemer som har en vilje til å delta i et forskningsprosjekt og er motiverte for å begynne å arbeide eller studere. Formålet med prosjektet er å prøve ut og evaluere arbeidslivsrettet rehabilitering ifølge IPS-metoden for personer med avhengighetsproblemer.

Målet er at deltakeren skal finne en jobb på den regulære arbeidsmarkedet, eller studier, og samtidig forkorte tiden i avhengighet. For å gi optimal støtte til deltakerne trenger IPS å skje i tilknytning til eksisterende behandlinger og støttetiltak.
- Helena Jonsson, Metodstödjare IPS

kl 13:30 - 14:15 Å trene på ubehagelige situasjoner ved hjelp av AI og VR:
Kunstig intelligens feier innover alle fagfelt, også for oss som holder på med IPS. Mange har et anstrengt forhold til første møtet med arbeidsgiver, enten det er et formelt intervju eller et uformelt møte. (at)work og Simli har samarbeidet om et nytt verktøy der du kan trene på et jobbintervju i trygge omgivelser med VR-briller og AI teknologi. Her gir de sine første tilbakemeldinger på bruk av verktøyet!
- Ingrid Li, Jobbveileder
- Pauline Fay, Jobbveileder

kl 14:30 - 15:15 Reflections on IPS and work inclusion from a critical disability studies perspective:
Research shows the importance of approaching work inclusion as a process that involves not only the individual, but also, and not least, the work environment. This raises questions about how work organisations may be supported to achieve work inclusion of persons with disabilities and, by consequence, about the role of programmes such as IPS in the inclusion process. This lecture reflects on lessons that can be drawn from research about work inclusion for the benefit of IPS implementation in the Nordic countries. The lecture is given in English.
- Stefan C. Hardonk, Assistant Professor

kl 17:00 - 19:30 Forskerforum - et valgfritt etterseminar:
IPS Nord har invitert forskere fra hele sitt nettverk for å presentere siste nytt innen IPS. Seminaret er forskningsrettet, men åpent for alle som deltar på konferansen og har interesse hva som rører seg i fagfeltet.

Målgruppe for kurset:
Fagfokus sine konferanser er åpen for alle