IKT og lek i barnehageKursarrangør: Aftenskolen Agder
Sted: Kvadraturen skolesenter
          Vest-Agder, Kristiansand
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Onsdager kl 17:30 - 19:30
Varighet: 5 kvelder
Pris: 2.500
Neste kurs: 09.10.2019 | Vis alle kursdatoer

Er du nysgjerrig på hvordan du kan bruke IKT sammen med barna i hverdagen? IKT kan kombineres med lek for å forsterke kreativitet, nysgjerrighet og samhold. Vi viser deg hvordan du kan knytte IKT opp til rammeplanen for barnehagen, og lærer deg 3 forskjellige konsepter som du kan bruke med en gang f

Første kveld:
Den digitale barnehagen: gjør barna fra konsumenter til skapere. Du møter begge forelesere og få begynner din reise med å gjøre IKT til en lekende del av hverdagen. Birte Simonsen introduserer hvordan IKT passer inn i rammeplanen og hvordan IKT og lek kan bidra til å oppnå målene i rammeplanen. Hvordan beholder vi det beste av den tradisjonelle barnehagen mens vi utvikler oss i takt med tiden og barnas digitale hverdag?

Andr kveld: Book Creator
Lær hvordan du kan hjelpe barna til å fortelle historier med bruk av teknologi. Sammen, lager dere en digital fortelling som de kan ta med hjem. Det er kun fantasien som begrenser hvordan du kan bruke Book Creator i barnehagen. Kjell Gunnar Ytre-Eide viser deg hvordan du enkelt kan bruke Book Creator for å få mest mulig ut av turer og andre opplevelser.

Tredje kveld: Puppet pals
Lær hvordan du kan lære barna å ta drama til det neste nivået. Barna kan være sine egne produsenter! Fra å lage historier og skape figurer og dialog på tradisjonelle måter til å produsere egne filmer og presentere på lerret. Kjell-Gunnar viser deg hvordan du kan stimulere barnas fantasi med bruk av IKT.

Fjerde kveld: Programmering gjøres om til en lek. Synes du at programmering og koding høres vanskelig og skummelt ut? Lær hvordan du enkelt kan lære bort konseptene til barn først via tradisjonell lek og deretter ved å introdusere dem til «bee bots» - små roboter som de selv kan programmere. Det er lettere og gøyere enn du tror! Kjell-Gunnar viser deg hvordan han har fått barn til å programmere hverandre og programmere roboter.

Femte kveld: Hverdagen er en mulighet til å involvere IKT i lek.
Lær å se på mulighetene som finnes i din barnehage hver dag. Med enkle midler og små vri, kan du introdusere et digitalt element i barnehagen. Det gjør barna vant til teknologi, vekker nysgjerrighet og gjør vanlige oppgaver litt mer spennende. Kjell-Gunnar og Birte reflekterer sammen med dere og konsoliderer det som dere har lært gjennom hele kurset. Personvern og enkelte kjøreregler blir også diskutert. Til slutt, kombinerer vi noen av teknikkene vi har lært.

Om kursholderne:
Kjell Gunnar Ytre-Eide har jobbet i barnehagen i over 25 år og er opptatt av å finne måter å integrere IT i lek i barnehagen. Han har stiftet et eget selskap og blogg for å spre sin kunnskap, og gleder seg til å dele sin erfaring og sine metoder med deg. Se mer på IKT og lek

Birte Simonsen har vært Dekan for lærerutdanning på Universitetet i Agder i mange år, ledet prosjektet "LærerIKT" fra 2001 til prosjektets slutt, og har bidratt til mange bøker innen pedagogikk. Birte er utpekt til Lærerprofesjonens etiske råd. Hun er opptatt av at barn ikke bare blir konsumenter, men også skapere, av teknologi.

Målgruppe for kurset

Kurset passer for barnehagelærere, barnehage assistenter og andre som er interessert i IKT og lek for barn i barnehagealder.