ICC Dayskipper - 5 dagers seilkurs for viderekomneKursarrangør: SailOn AS
Sted: Hele landet, Vestfold Maritim Brygge
          
Kursadresse: Magasinveien 3, 3159 Melsomvik (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 5 dager
Pris: 6.490

Det skal være lett å komme igang med båt og seiling. Seiling er en utrolig fin aktivitet, og vi hjelper deg i gang og viser deg veien så du kan utvikle seilingen din videre. Varighet: Kurset går over 5 dager, vi spiser og overnatter i båten og har maks 5 deltagere.

ICC Day Skipper
Kursinnhold: ICC pensum som grunnleggende seilteori, navigasjon, nattseilas, godt sjømannskap, vikepliktsregler, sikkerhet, utkikk, rortjeneste, MOB, fortøyning og planlegging.

Forkunnskap: Teori kunnskap opp til båtførerprøven nivå, samt tidligere erfaring med seiling opp til minst mannskapskurs nivå.

Bok: Day Skipper fra Exlibris Skipperens Håndbøker – kan bestilles hos oss når du melder deg på kurs.

Mål: Å kunne delta aktivt som mannskap på de fleste seilbåter, ta ansvar for vakter, samt være skipper på egen båt eller utleiebåt. Forbereder deltager til ICC eksamen.

Mat og drikke: Vi kjøper inn samlet, og spleiser på mat og drikke, samt havneavgifter. Spiser vi i land betaler alle for seg. Det er maks 1000 kr i tillegg. Tidligere erfaringer tilsier ca. 6-700 kr.

Vi legger opp til ICC eksamen, også kaldt ICC praktisk utsjekk etter alle våre ICC skipperkurs eller kombikurs, eventuelt siste kursdag. Si ifra dersom du ønsker å melde deg på til dette når du melder deg på kurset.

For å å ha fult utbytte av den viderekomne delen av kurset bør du minst ha båtførerprøven. Og dersom du skal ta ICC eksamen etter endt kurs må båtførerprøven være bestått før du tar ICC eksamen. Dersom du ikke har båtførerprøven kan du ta den hos oss.

ICC skipperkurs kan inngå i en større pakke med Båtførerprøven, ICC praktisk utsjekk (eksamen).

Kompetent Mannskap – 5 dagers seilkurs for nybegynnere
Om du er helt ny til seiling eller allerede har en del erfaring kan våre “kompetent mannskap” for nybegynnere være løsningen. Kurset inneholder pensumet til vårt 2 dagers nybegynner kurs, samt mye mye mer, og for de som er ambisiøse og tar ting raskt vil komme opp til nivået til de som tar ICC skipperkurset. Kurset holdes sammen med de som tar ICC skipperkurset, det vil derfor være mulig å ta dette som ett kombikurs hvor man får begge deler.

Corona og godt smittevern
Vi faller innenfor “andre utdanningsinstitusjoner” og forholder oss til myndighetenes instrukser vedrørende corona.

Kurset og eksamen har begrenset med plasser da vi må holde 1 meter avstand til alle rundt oss, og det er satt til maks 5 personer.

Du må kunne svare nei på disse spørsmålene 10 dager i forkant av og på kursdagen:
1. Har deltakeren luftveissymptomer? (Sår hals, tungpusta, hoste eller feber)
2. har deltakeren magesmerter (oppkast, kvalme, diaré)?
3. har deltageren intenst vondt i hodet, føler seg uvel, er unormalt sliten eller føler at man brygger på noe?
4. har deltakeren vært i utlandet de siste 10 dagene?
5. har deltakeren vært i kontakt med Covid-19 (korona) positiv person eller tror man har vært det ila de siste 10 dagene men enda ikke satt i karantene?
6. er deltakeren i hjemmekarantene/isolasjon?

Dersom du er i utsatt gruppe for korona er det også kanskje lurt å vente med å komme kurs hos oss, men det ansvaret ligger fullstendig på deg selv.

I tillegg til dette, ber vi deg om å være forsiktig i forkant av kurset med tanke på smitteverntiltak. All den tid det er lagt opp til overnatting ogmatlaging ombord i båten, og at du vil måtte dele lugar med en annen person. Det er derfor viktig at du er innstilt på dette, og tar alle forholdsregler i forkant så det ikke blir tatt med noen smitte ombord.

På kurset ber vi om at du viser hensyn til de andre deltagerne. Folk har forskjellig følsomhet for hvor nær man ønsker å være andre i disse tider. Siden seilkurs er et hands-on praktisk kurs ombord i en båt med begrenset plass er det ikke alltid vi klarer å holde 1 meter avstand i korte perioder, men vi legger til rette for at dette skal gå så bra som mulig. Vi må alle prøve å holde minst 1 meter fra hverandre med mindre man bor sammen. Alle må holde god personlig hygiene, ha med eget Antibac klar i lomma, og egne engangslommetørklær for å nyse i.

Vi tar forbehold om små endringer i tider. Vi tar også forbehold om at det er smittevernmessig forsvarlig å avholde kurs, og mtp været så tidlig på året. Dersom kurset blir avlyst eller endringen er betydelige, har du valget om å bli flyttet til en annen kursdato som passer, eller bare å trekke påmeldingen din og melde deg på et kurs ved en annen anledning. Du kan også selv be om å bli flyttet til en annen kursdato så lenge det er 1 uke igjen før kurset, eller ved sykdom. Ta kontakt så tidlig som mulig, så finner vi en god løsning for deg.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker ICC Skipperkurs - seilkurs for viderekomne

Forkunnskaper:
• Teori kunnskap opp til båtførerprøven nivå, samt tidligere erfaring med seiling opp til mannskapskurs nivå.

Kursmateriell:
Bok: Day Skipper fra Exlibris Skipperens Håndbøker - kan bestilles hos oss når du melder deg på kurs.

Eksamen/sertifisering:
Vi legger opp til ICC eksamen, også kaldt ICC praktisk utsjekk etter alle våre ICC skipperkurs eller kombikurs, eventuelt siste kursdag. Si ifra dersom du ønsker å melde deg på til dette når du melder deg på kurset.

ICC skipperkurs kan inngå i en større pakke med Båtførerprøven, ICC praktisk utsjekk (eksamen) og VHF kurs.