Mindfulness-retreat, ´I VÆREKRAFT´ Sør-Kreta



Kursarrangør: i balanse Elin Snaprud
Sted: Kreta
          Utlandet, Hellas
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Event / Arrangement
Foredrag
Privatundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 8 dager
Pris: Fra 12950
Neste kurs: 01.06.2024 | Vis alle kursdatoer

Elin Snaprud tar deg med inn i temaet som handler om "å bare være". Gjennom enkle øvelser og oppmerksomt nærvær gir vi slipp på stress og "må og burde". I Finikas-bukta får vi alt vi trenger av sjø, strender, vill natur, stier og herlige kretanske måltider.

På dette retreatet legger vi oppmerksomheten til økt indre kontakt, ro, sol, bad, naturen, vandring og de gode menneskemøtene.


MINDFULNESS
Oppmerksomt nærvær handler om å være tilstede med det som foregår i vår indre og ytre verden med en aksepterende holdning til opplevelse. Dette øker vår bevissthet, indre stillhet, kontakt med oss selv og værekraft.

_____________________________________________________________________

PROGRAMMET

TO FELLESSAMLINGER:
På starten og slutten av retreatet får du relevant informasjon, alle blir kjent og vi skaper god stemning.

MORGENSAMLING:
Etter frokost blir det morgenøvelser, forelesning, stille- og guidet meditasjon, erfaringsutveksling og refleksjon.

KVELDSSAMLING:
Flere av kveldene før middag blir det nevromotorisk trening og dybdeavspenning.

Vi setter fokus på mindfulness i langsomme bevegelser (nevromotorisk trening) og bevissthet på kroppens deler for dyp avslapning og hvile. Når vi senker tempoet helt ned i bevegelser kommer vi bedre i kontakt med nervesystemet, essensen av oss selv og vi kan gi slipp på stress og spenninger...

_____________________________________________________________________

HOTELLET
Finikas Resort befinner seg i bukten ved siden av og i kort gangavstand til Loutro som ligger sørvest på Kreta. Her er det båtveien og turstier som gjelder.

Området ligger som en fredfull naturperle velegnet for å kunne trekke seg tilbake. Her kan du også få enkeltværelse hvis ønskelig. Dette blir basen vår for uken.

Finikas Resort/ Natassa's Place har singel- og dobbeltrom, alle med balkong ut mot sjøen. Noen befinner seg i hovedbygningen, andre i leilighetsbygget. Rommene er av enkel standard.

Old Phoenix ligger rett ved siden av Finikas Resort og her kan du spise frokost og flere av måltidene. Vi får ferske lokale råvarer så langt som mulig. Noen dager er lunsj inklusiv i pakka og andre dager middag.

_____________________________________________________________________

EGENTID OG BEHANDLINGSTILBUD
Det blir vektlagt egentid for restitusjon, hvile, sol, bading, innsikt, meningsfylt samvær og værekraft. Det er ingenting du "må" når du er her. Gå i eget tempo og ta en ettermiddagsvandring, benytt deg av deg av stranden og de stille områdene rundt, tilbud om massasje eller coaching.

_____________________________________________________________________

OM KURSHOLDER OG TERAPEUT
Elin Snaprud har spesialisert seg på endringsprosesser og virkemidlene som skaper balanse i kropp, sjel og sinn med sin bakgrunn i kommunikologi, meditasjonspraksis og naturterapi. Hun har drevet egen praksis med coaching, aromaterapi, soneterapi og kursvirksomhet siden 1999, samt arrangert retreats siden 2014.

OM MASSØR OG MEDHJELPER
Arne Christofer Lier er utdannet muskelterapeut, og har grunnutdannelse i psykosyntese . Han driver nå I balanseklinikken på Kongsberg ammen med Elin Snaprud.

På retreatet tilbyr Arne Christofer massasje, holder innslag med energi- og mobilitetsøvelser i samlingene, står for utflukter og er medhjelper der det trengs.


_____________________________________________________________________

UTFLUKTER
Innbakt i retreat-uken ligger 3 frivillige utflukter.

Vi vil gjøre vandreutflukter og en av de vil gå til Aradena ravinen som ligger i nærheten. Det finnes også en restaurant ved munningen av ravinen hvor vi nyter herlig gresk mat. Her er marmorstranden og fantastiske bademuligheter i krystallklart vann.

En av kveldene spiser vi middag i Loutro og rusler tilbake til basen vår i mørket med lykter. Underveis stopper vi, slår av lysene, får stjernehimmelen, naturen og stemningen tett på.

Husk at du står helt fritt til å være med på utfluktene. Dersom du heller ønsker å ha helt stille dager i Finikas bukta, så spiser du på Old Phoenix der.

Antall: 12 deltakere.

_____________________________________________________________________

RETREATPRISER

Hele retreatprogrammet, dobbeltrom med en hovedrett pr. dag (lunsj el. middag) u/drikke, samt tre utflukter: Uten fly:

Pris 12 950,-

Du bestiller fly selv. Ved flyvalg med Apollo fra Gardermoen nedenfor kan du velge transport t/r hotellet som korresponderer flyet. Gruppen reiser samlet.

Arrangør er behjelpelig med spørsmål og bestilling av flybillett for de som trenger dette.

DIREKTEFLY FRA OSLO m/ Apollo
Ut lør. 27.mai: 15.15-Chania 20.20
Hjem lør. 3.juni: 21.20-Oslo 00.30

TILLEGG som kan bestilles

-Enkeltrom: 1450,-

-Reise med oppsatt minibuss og båt t/r hotellet, korresponderende med Apollo sitt ettermiddagsfly fra Gardermoen. 100,- pr vei.
_____


DIREKTE-FLY FRA ANDRE BYER
Reisende som ankommer Kreta omtrent samtidig, kan samkjøre. Arrangør og hotell ordner transport, og utgifter deles på felles reisende. På www.retreatreiser.com finner du også informasjon om hvordan ta deg til Loutro/ Finikas Resort fra Chania flyplass på egenhånd.

_____


Bindende påmelding m/depositum. Depositum 2500,-


Kontakt for info/påmelding:
Elin Snaprud elinsn(at)hotmail.com. Tlf: 975 62 226

Mer info på hjemmeside: http://www.retreatreiser.com/mindfulnessretreat2024.html eller ta kontakt via skjema.


MÅLGRUPPE
Alle som ønsker øke indre ro, balanse og de gode menneskemøtene.


UTTALELSER FRA FORNØYDE KURSDELTAKERE
Fra retreatet 27.mai-3.juni 2023:

Retreatet I værekraft anbefales på det varmeste, der du møter Elin som er en hjertegod dyktig person til å videreformidle lærdom. Og ikke mist, hun er der når det trengs for alle.Takknemlig for at jeg fikk dele denne uken med gode nyttige opplevelser.” Jorun Havsjømoen

”En mulighet til å vokse og utforske seg selv på et fortryllende sted. En drøm å våkne og sovne til lydene av bølgene, mens kropp og sinn faller til ro.” Bente Tove Lie

”Uansett hvilke forutsetninger du ankommer med, så reiser du hjem med så mye innsikt og lærdom som aldri kan måles i penger. Elin er der som en klippe, og gjør det trygt å våge å se innover for å kjenne på de følelsene vi ofte lukker øynene for.” Guro Nes

”Anbefales på det sterkeste:
-Gitt meg nye verktøy å jobbe videre med
- Mer ro i kroppen
-Nydelige mennesker/atmosfære og menneskemøter
- Fantastisk sted
-Flotte kursholdere.”
Ann-Cecilie Karlsen