Hytte til hytte i Alpene - Haute RouteKursarrangør: Tindeveglederne
Sted: Gjennom Alpene fra Chamonix til Zermatt
          Utlandet, Frankrike
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 7 dager
Pris: 15.000

Vi tilbyr en spenstig vandretur fra hytte til hytte gjennom Alpene fra Chamonix til Zermatt. Vi vil bo på fire gode hytter i Sveits. Joda, ingenting slår norske fjell. Det er nå bare slik vi nordmenn ser på verden.

Men på kanskje en delt førsteplass så presenterer vi en 6-dagers vandring fra hytte til hytte i Alpene langs den klassiske Haute Route. Vi skal godt over 3.000 meter høyde, nyte synet av både Mont Blanc og Matterhorn blant mange andre store topper. Overnatting skjer i små hytter eller "cabane" som de kalles, vi er i fransktalende områder. Jotunheimen er flott, men hva med å forsøke noe nytt denne sommeren?

Dette er fjellvandring i området mellom alpehovedstedene: Chamonix og Zermatt, eller de 2 høyeste toppene i Alpene: Mont Blanc og Monte Rosa. Utgangspunktet er fjellandsbyen Chamonix og vi skal gå både på Fransk og Sveitsisk side av Alpene. Turen er lagt opp som en hytte til hytte-vandring etter kjent norsk mønster med god standard og service. Vi har 5 overnattinger i hytter hvor de fleste ligger på mer enn 3.000 moh. Vi sover i dobbeltrom eller sovesaler, og får servert utsøkt mat av vertskapet.

Totalt vandrer vi 4 dager i Sveits. Utsikten endrer seg, men det er hele er fantastisk fjell rundt oss: Mont Blanc, Grand Combin, Matterhorn og Monte Rosa. Det er en hjemmekoselig atmosfære på hyttene. Etter endt vandredag nyter man en god lokal middagsmeny, kanskje et glass rødvin, mens vi er samlet rundt bordene med flere andre vandrere med mange forskjellige nasjonaliteter.

Du må bestille på Hotel Chaumiere. Det er fort gjort med en epost og så får du det rommet som du ønsker. Alle andre overnattinger bestiller jeg. Ta gjerne en ekstra dag i Chamonix for å akklimatisere deg og finne roen før vi starter turen. Den første dagen er stort sett i Frankrike, resten er i Sveits.

Dag 1. Reisedag til Chamonix - overnatting på Hotel Chaumiere rett nedenfor Mont Blanc
Dag 2. Fra Frankrike til Sveits og Cabane Trient på 3.170 moh fra høyfjell til høyfjell
Dag 3. Videre gjennom Sveits til Cabane Chanrion på 2.461 moh fra høyfjell til høyfjell
Dag 4. Den lange breen til Cabane Vignette på 3.157 moh
Dag 5. Via landsbyen Arolla til fjellhytta Cabane Bertol på 3.311moh
Dag 6. Topptur over Tete Blanche (3.710 moh) til Zermatt. Overnatting på hotell
Dag 7. Hjemreise, buss, tog og fly


Målgruppe for kurset:
Turen passer for alle som liker å vandre i fjellet