Hytte til hytte i Alpene - Berner OberlandKursarrangør: Tindeveglederne
Sted: Skituren i Berner Oberland i Sveits går mellom Jungfrau, Mönch, Eiger, og alle de andre berømte toppene ved den store Aletschbreen
          Utlandet, Sveits
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for mer informasjon
Varighet: 8 dager
Pris: fra 6.000 pr pers
Neste kurs: 14.04.2020 | Vis alle kursdatoer

Dette er en fantastisk tur som har mye til felles med Haute Route men den går litt høyere slik at snøforholdene oftest er mye bedre utover i mai. Skituren i Berner Oberland i Sveits går mellom Jungfrau, Mönch, Eiger, og alle de andre berømte toppene ved den store Aletschbreen.

Vi vil gå mellom 4 høyfjellshytter, og vil kunne skibestige flere topper. Fjellene er forøvrig minst like spektakulære som på Haute Route.? Dette er et fantastisk landskap som er meget sammenliknbart med Haute Route. Haute Route er mer en maraton mellom Chamonix og Zermatt, denne turen går litt mer ut på å nyte bestigninger og nedrenn i et fantastisk landskap med lettere sekk. Under disse seks dagene vil vi besøke de flotteste delene av området.

Dagsrytmen er oftest slik at vi står tidlig opp, noen ganger veldig tidlig, pga skredfaren. Men vi kommer også tidlig frem til hyttene og kan nyte vårsolen som er varmere i Alpene enn hjemme. Snøforholdene vil selvfølgelig variere, men oftest er det bra. Turen er en god introduksjon til Alpene for dem som pleier å reise på egen hånd. Det er lettere å organisere egne turer når man kjenner miljøet og noen områder før man reiser nedover. For mange gir også turen den første høydeerfaring med tynn luft og er egentlig et kurs i fjellsport med ski.

Vi vil bruke tau til sikring der dette er nødvendig, og alle trenger sele, stegjern og isøks. I tillegg til god form er det viktig at skiferdighetene er gode. Vi vil gå bratt opp og ned hver dag og noen bakker kan vi også måtte ha skiene på sekken. Dette er ikke noen klatretur, men det er en fordel å være høydesterk. Hva gjelder utstyr på turen er det viktig at du kjenner det godt - det som holder i norske fjell holder også i Alpene. Jeg anbefaler enten telemark-kjøreski eller randoné-ski, men dine ferdigheter er mye viktigere enn hvilket utstyr du har.


Turskisse som tilpasses forholdene:
Dag 1: Vi møtes i Lauterbrunnen i Sveits. Vi avtaler enten møte på Hotel Steinboch klokken 18 eller på jernbanestasjonen i Lauterbrunnen klokken 14 for å ta toget til Mönchsjoch-hütte. Alt må være klar til turen før vi møtes, inklusive niste og drikke.

Dag 2: Til Jungfraujoch, deretter en kort utfortur før bestigining av Louwitor. Deretter ned Kranzbergfirn, før vi går opp tilHollandiahytta, hvor vi overnatter.

Dag 3: Fra Hollandiahytta vil vi ta en topptur og så stå ned Äbeni Flue før vi drar til Konkordiahytta hvor vi overnatter.

Dag 4: Over Grünhornlücke og ned Fieschergletscher. En topptur på Wyssnollen er flott, før vi drar til Finsteraarhornhytta.

Dag 5: Skibestigninger fra Finsteraarhornhytta. Mulighetene er "Chamonixspitze", en fin topp nord for Finsteraarhorn: Hinter Fiescherhorn: en skitur til Hugisattel, eller høyt på Finsteraarhorn. Tilbake til Finsteraarhornhytta for overnatting.

Dag 6: Bestigning av Gross Wannenhorn, en av de flotteste skibestigninger i Berner Oberland, så videre til Oberaarjochhytta, hvor vi overnatter.

Dag 7: Fra Oberaarjoch hytta er det mange muligheter for å returnere til sivilisasjonen. En mulighet er over Vorder Galmihorn og ned Bächigletscher til Reckingen, eller over Galmilicke og ned til Münster og videre til Brig hvor vi overnatter.

Dag 8: Hjemreise etter frokost.


Målgruppe for kurset:
Forkunnskaper:
Man må være god på ski og være i meget god form. Tidligere klatreerfaring er ikke nødvendig.