Hybridkurs - Lærer uten rettebunker



Kursarrangør: BRO AOF
Sted: Kurslokalet Hesten
          Oslo, Sentrum
Kursadresse: Kristian Augusts gate 6, 0164 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 3 timer
Pris: 1.390

Vi tilbyr kurs om lærer uten rettebunker. På skolen jobber vi med læring. Det er selvsagt. Likevel ramler vi så alt for ofte i vurderingsgrøfta, og ordet vurdering er tidvis mer høyfrekvent hos elevene enn ordet læring.

Innhold:
Hvordan benytte enkel og god nok vurdering, som er nyttig for læreren, nyttig for elevene, og som fører til læring? I dette kurset vil vi arbeide med vurdering i tråd med nye læreplaner. Vi vil ta for oss lærerens handlingsrom, og se nærmere på dialogisk vurdering og relasjon som ressurs.

Vi setter spørsmålstegn ved nytteverdien av tentamensdager og prøver, og gir konkrete eksempler på hvordan man kan trylle med retorikk og nye rammer, samt lage kreative fagdager og temabasert undervisning med kjerneelementer som grunnlag.

Målet med dette kurset er at du ved dagens slutt har fått ny lærergnist, og at du tar med deg hjem flere konkrete undervisningstips, også tverrfaglige. Kurset er høyst relevant i arbeidet med de nye læreplanene.

Agenda:
• Vurdering - lærerens handlingsrom, metode og variasjon
• Relasjonskompetanse
• Dybdelæring og tverrfaglighet
• Konkrete undervisningstips

Kursholder: Elin Normand

Elin Normand jobber som adjunkt ved Hoppensprett ungdomsskole, og har 17 års erfaring i ungdomsskolen. Fra august 2019 er hun ansatt som lærerspesialist samme sted og hun tar parallelt masterutdanning som lærerspesialist i norsk. Elin har også tatt masterfag i veiledning, og har erfaring fra teater og revy.

Hun ser med skråblikk og humor på lærerens rolle, og skoleverdenens mange klisjéer. Fagene hennes er først og fremst norsk og KRLE, og hun vil i hovedsak benytte eksempler fra disse fagene. Overskriften i hennes arbeid som lærer, er at en god relasjon til elevene er nøkkelen til all god læring.

Målgruppe for kurset:
Lærere i ungdomstrinnet