Hvordan lærer hjernen best - nettkurs



Kursarrangør: BRO AOF
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 2 timer
Pris: 1.190

Vi tilbyr nettkurs om hvordan lærer hjernen best. Dette kurset handler om hva som skjer i hjernen når vi lærer og om undervisningsmetoder som bedrer samspillet mellom langtidshukommelsen og arbeidsminnet i læringsprosessen.

Innhold:
Hjernen er det mest kompliserte vi vet om i hele universet og nesten 100 milliarder nerveceller gjør hjernen kraftigere enn den mest avanserte datamaskinen som finnes. Men, hjernen kommer ikke med noen bruksanvisning. De siste årene har nevrologer fått innsikt i hva som skjer i hjernen når du lærer og hvordan hjernen lærer best.

I dette kurset viser kursholder hva som skjer i hjernen når vi lærer og han deler verktøy som fremmer dyp og varig læring hos elevene dine. Å ha gode teknikker for læring er viktigere enn noen gang og vesentlig for å lykkes med utdanning og livslang læring. Du vil altså få verktøy som å gjør at du kan forbedre din egen undervisning og teknikker som hjelper elevene i å lære å lære.

Agenda:
• Hva som skjer i hjernen når vi lærer
• Hvorfor noen av de vanligste måtene å lære på også er de minst effektive
• Vitenskapelig baserte teknikker for å oppnå dybdelæring
• Verktøy for å komme videre når vi står fast i læringsprosessen

Kurset arrangeres i delingsplattformen Teams, som er en del av Microsoft 365.

Kursholder: Olav Schewe

Olav Schewe er en av Norges ledende eksperter på studieteknikk. Hans første bok om studieteknikk, Superstudent, har solgt over 25.000 eksemplarer i Norge og blitt oversatt til 18 språk. Hans andre bok om studieteknikk, Superhjernen, er skrevet sammen med New York Times bestselgende forfatter Dr. Barbara Oakley, og har blitt nominert til Brageprisen.

Den er også oversatt til 9 språk. Olav har deltatt i forskningsprosjekter knyttet til studievaner, motivasjon og testangst på Universitetet i Oslo. Han er medlem av European Association for Research on Learning and Instruction (EARLI) og American Educational Research Association (AERA).

Målgruppe for kurset:
For lærere som jobber fra 1. til 7. trinn